Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 12.00 – 14.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Abonma poklicnih gledališč
A+ R A-

Abonma poklicnih gledališč

E-pošta natisni PDF

ABONMA POKLICNIH GLEDALIŠČ V KULTURNEM DOMU SLOVENJ GRADEC 2016/2017
Spoštovani ljubitelji gledališča, naši zvesti abonenti in tisti, ki zgolj občasno pokukate v svet
umetnosti, vabljeni, da se nam v novi sezoni pridružite.
V Kulturnem domu Slovenj Gradec si boste v sezoni 2016/17 lahko ogledali štiri odlične komedije,
katere so v naših poklicnih gledališčih že v prejšnji sezoni navduševale številne gledalce.
Peto gledališko prestavo, noviteto Leva Nikolajeviča Tolstoja z naslovom Vojna in mir pa si bomo
ogledali v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Obeta se nam obilo humorja pa tudi poglobljenih misli in veseli bomo, če boste čim večkrat z nami.

 

Predvideni termini abonmajskih predstav:

 

 

21. 10. 2016
CUCKI (ogled na Ptuju, prevoz z avtobusi)

 

 

4. 11. 2016
NOSTALGIČNA KOMEDIJA (gostuje SNG Celje)

 

 

januar 2017
TRIO (gostuje gledališče Koper)

 

 

4. 2. 2017 (sobota)
VOJNA IN MIR (ogled v Cankarjevem domu, prevoz z avtobusi)

 

 

3. ali 10. 3. 2017
TARZAN (gostuje SNG Drama Ljubljana)

 


 

 

NOSTALGIČNA KOMEDIJA (Vinko Möderndorfer)
SNG Celje, režija: Boris Kobal

Nostalgična komedija 07

Igralci:
Starka – Anica Kumer k. g.
Starec – Evgen Car k. g.
Ona – Tanja Potočnik
On – Bojan Umek
Dekle – Liza Marija Grašič
Fant – Aljoša Koltak
Pes, Mama, Ljubica, Hči – Barbara Medvešček
Mačka, Oče, Prijatelj, Učitelj telovadbe, Sin – Igor Žužek
Violončelo – Darij Milković
Nostalgična komedija je intimna in močna zgodba o družini, družinskih odnosih, staranju in smrti, o življenju dveh posameznikov v različnih obdobjih njunega življenja. Izrisuje različne faze odnosa nekega zakonskega para, od zaljubljenosti do medsebojnega razvijajočega se odnosa, težav v zakonu, rojstva otrok, odnosa s starši in okolico, je zgodba vsakega izmed nas, ki si gradi svojo resnico o lastnem bivanju in se spopada z lastno minljivostjo.
Nostalgična komedija predstavlja pogled na življenje, ki prehitro mine, na partnerske odnose, ki združujejo in razdružujejo, na generacijske probleme med starši in otroki, govori o minljivosti in relativnosti našega bivanja. Kaj pustimo za sabo po svoji smrti? Je spomin, ki ga na svoje umrle ohranijo njihovi najbližji, sploh blizu resnici?

 

TRIO (Gašper Tič)
Gledališče Koper, glasbena komedija, režija: Jaka Ivanc

Trio 05

Igralci:
Donatella – Uroš Smolej
Fiorella – Daniel Dan Malalan
Marija – Rok Mate

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero. Čakanje na oporoko med ne več prav mlade sestre vnese nemir, znova vzniknejo stare zamere in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« in v tem, katera bo drugo bolj prizadela; Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico »zabiti« v trenutku, konzervativna (in zato še vedno deviška) Korošica Marija pa se panično trudi miriti strasti … Vse, dokler vse tri znova ne premaga sestrska ljubezen.
Glasbena komedija za tri igralce (prav ste prebrali, za igralce), zabavna v rimanih in narečno obarvanih dialogih, predvsem pa všečna s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje, nadaljuje niz uprizoritev, s katerimi se Gledališče Koper v slovenskem gledališkem prostoru vse bolj uveljavlja kot glasbeno gledališče.

 

VOJNA IN MIR (Lev Nikolajevič Tolstoj)
Koprodukcija MGL, Drama LJ in Cankarjev dom/ ogled v Cankarjevem domu
Režiser in avtor dramatizacije: Silviu Purcǎrete

Ogled v Galusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Krstna uprizoritev dramatizacije januar 2017.

Vojna in mir

Velika dela fascinirajo. Ta fascinacija je nevarna, saj zaradi nje sanjamo o nemogočem. Kako na odru v samo nekaj urah poustvariti tako bogato in prostrano delo, kot je Tolstojev roman? Roman, pri katerem je njegova dolžina celo vir njegove lepote, bogastva in resnice. Roman, ki ga je nemogoče povzeti. Roman, poln nežnosti in krutosti, ki na ozadju velikanske zgodovinske freske prinaša izvirno in cinično meditacijo o tragičnosti zgodovine. Na odru ne bomo videli natančne kronologije tragičnih usod Bolkonskih, Rostovih, Bezuhovih in drugih ruskih aristokratov znotraj vrveža napoleonskih vojn. Niti vseh zapletenih ljubezenskih zgodb v primežu časa in nesreč. Niti vseh političnih kombinacij, ki vznikajo in se obnavljajo v neprestano trgajoči se Evropi. Uprizoritev ne bo nikakor mogla nadomestiti branja romana. Vabim vas torej, da ste priča, kako lahko v domišljiji skupine umetnikov danes odzvanjajo nekatere figure in dogodki Evrope, kot jo je pred 150 leti opisal veliki pisatelj. Njegovo sporočilo ni preveč spodbudno: vojna in mir, o katerih govorimo, sta iz iste snovi. Prve ni brez drugega. Mir se rodi iz vojne in tako že tudi sam vsebuje njene zasevke. – Silviu Purcărete
Vojna in mir bo osrednji dogodek festivala Tolstoj, iskalec resnice, ki so ga za leto 2017 zasnovali v Cankarjevem domu. »Nasilje, čustva in krutost gledalce popeljejo na prav posebno potovanje, kjer lahko na lastni koži občutijo vero, upanje, bolečino in ljubezen,« so zapisali leta 2012, ko je Goethejev in Purcǎretov Faust očaral obiskovalce mariborske Evropske prestolnice kulture.

 

TARZAN (Rokgre)
SNG Drama Ljubljana, režija: Eva Nina Lampič

Tarzan 02

Igralci:
Tarzan – Marko Mandić
Jane – Maša Derganc
Mike – Uroš Fürst
Krstna uprizoritev lanskega nominiranca za Grumovo nagrado z zafrkljivim podnaslovom Eksotična drama je sproščena komedija, ki ji uspe uloviti pravo mero kritične obravnave znotraj komičnega in ravnovesje med prepoznavnimi pojavi ter njihovim eksotičnim kontekstom.
Spretno izpisano besedilo, ki na tako rekoč udomačene partnerske težave in pohlep kot podlago civilizacijskega napredka pogleda skozi humorno nadgradnjo zgodbe o Tarzanu in Jane, je v postavitvi natančno premišljeno in oblikovano s posluhom do vseh oseb in dilem, ki se jim odpirajo, pa tudi do komičnega konteksta džungle/…/delo.si, 22. februar 2016, Nika Arhar/

 

CUCKI (CJ Johnson - Pasji dnevnik)

Mestno gledališče Ptuj, režija: Matjaž Latin

Cucki 02

Igralci: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

»Moj cilj v življenju je biti enako dober, kot moj pes misli, da sem.« (Sigmund Freud)
»Če želite kupiti ljubezen za denar, kupite psa!« (neznani avtor)
»Ni takšnega psihiatra, ki bi vam lahko tako pomagal, kot pes, ki vam liže lice.« (Ben Williams)

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato in ustvarjeno kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju … V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov: rotvajler, ki ima težave s sosedi, stari mešanec, ki odkriva ljubezen v pozni jeseni življenja, afganistanski hrt, od katerega se preveč pričakuje, saj je zelo uglajen in oblečen po zadnji modi. Hkrati je zelo ponosen na svoje sposobnosti. Sledi policijski pes, ki se spopada s kriminalom, kraški ovčar, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo in bi rad obdržal svoj celotno čredo. Če povzamemo, vsi liki izražajo glavne značilnosti človeškega značaja. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information