Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 12.00 – 14.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Lutkovni abonma
A+ R A-

Lutkovni abonma

E-pošta natisni PDF

Zvrstilo se bo osem predstav, ki so primerne za otroke od 3. leta dalje. Predstave bodo na sporedu predvidoma ob sobotah ob 10.30.

 

 

22. oktober 2016 ob 10:30

PIKA GRE V ŠOLO
Zavod Enostavno Prijatelji
Predstava polna čarovnij in presenečenj.

Pika gre v šolo

Pika gre v šolo, a že prvi šolski dan ugotovi, da v njej ni tako zabavno, kot sta ji govorila Tomaž in Anica. Zato se odloči narediti svojo šolo v vili Čira Čara, najbolj zabavno šolo na svetu, kjer se bo plesalo, delalo norčije, peklo slastne palačinke in strašilo duhove. Takoj naslednji dan pa se skupaj z otroki odpravi v čarovniško šolo k čarovniku Uršolinu.

 

19. november 2016 ob 10:30
VOLK IN KOZLIČKI
Lutkovno gledališče Velenje
Scenarij in režija: Alice Čop
Likovna podoba: Kajetan Čop
Glasba: Gorazd Planko
Igrata: Vanja Kretič in Mitja Švener
Producent: Festival Velenje

Volk in kozlički

Le kdo ne pozna priljubljene ljudske pravljice o razposajenih kozličkih, ki nikoli ne ubogajo svoje mamice? Niti takrat, ko jim prepove skakati po strehi ali odpirati vrata tujcem – še posebej hudobnemu volku! Razigrani otroci so včasih neposlušni in takrat se zgodi tisto, kar se ne bi smelo zgoditi ... Zato mama koza pravi: »Pri rogatem kozlu! zdaj bom pa morala svoje tri fante rešiti iz volkovega trebuha ...«
Lik volka otroci naravnost obožujejo in ko poslušajo ali gledajo pravljico, kjer nastopa, komaj čakajo, da se srečajo z njim. Volk v osnovi sicer predstavlja strah in nevarnost, a v pravljicah otroci v varnem zavetju vedno z veseljem in pogumno spremljajo dogodivščine hudobnega volka. Tokrat je naš volk čisto posebna »trik« lutka.
Iz lipovega lesa izrezljana kozja družinica živi v majhni štali. Trije navihani kozlički povzročajo mami kozi veliko skrbi. V predstavi otroke na igriv način poučimo, zakaj morajo ubogati svoje starše. Predstava je primerna za otroke od 2. leta in traja 30 minut.

 


17. december 2016 ob 10:30
LEDENA KRALJICA
Zavod Enostavno Prijatelji
Zamrznjena zimska pustolovščina

Ledena kraljica 1

V deželi Dedka Mraza/Božička se je zgodila najbolj nenavadna stvar vseh časov. Postalo je tako mrzlo, da so Dedku Mrazu/Božičku zaledenele sani, še huje zaledenel je tudi sam Dedek Mraz/Božiček. Edini, ki se je izvlekel je Jelenček Rudolf. Toda on ima drug problem, on ni zamrznil, mu je pa ledini vihar odpihnil njegov rdeč nos. Samo otroci lahko pomagajo Rudolfu postaviti stvari na pravo mesto, saj vedo kdo ima prste vmes pri zaledenitvi celotne pravljične dežele.

 


21. januar 2017 ob 10:30
HRESTAČ IN MIŠJI KRALJ
Lutkovno gledališče Velenje
Scenarij in režija: Alice Čop
Scenografija in sorežija: Kajetan Čop
Izdelava lutk: družina Čop
Glasba: Gorazd Planko, P.I.Čajkovskij
Izvedba: Diana in Iza Štih (flavti), Urška Šilc (violina)
Igrajo: Vanja Kretič , Mitja Švener, Noemi Čop in Borut Ring
Producent: Festival Velenje

21.1.2017-Hrestač

Letos mineva 240 let od rojstva E.T.A. Hoffmanna.V njegovih delih se mojstrsko prepletata čudovit groteskni, domišljijski svet, s tankočutno opaženo, ironično opisano realnostjo malomeščanskega vsakdana. Hrestač je znan predvsem zaradi prelepega baleta P. I. Čajkovskega, ki pa je neprimerljivo globljo knjižno predlogo reduciral za dobro polovico. Ključni del zgodbe o nehvaležni princesi Pirlipat, zaradi katere se dobrosrčni mladenič spremeni v Hrestača, pa je izpuščen. Mi otrokom predstavljamo Hrestača v celoti – zato bodo lahko videli lutkovno predstavo v lutkovni predstavi in kar dva različna tipa lutk!
V zgodbi z naukom:”Nikoli ne obupaj, kajti svetu so dobri ljudje in ljubezen premaga vse ovire“ bodo uživale tako deklice, ki se lahko poistovetijo z Marie, ki s srčnostjo reši “svojega princa”, kot fantje, ki jim bodo zagotovo všeč borbeni prizori z Mišjim kraljem.
Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke od 3. leta.

 


18. februar 2017 ob 10:30
PO SLEDEH DINOZAVROV
Zavod Enostavno Prijatelji
Nenavadna, drugačna, odbita predstava.

Jamski človek

Jamska gospa Guga živi v veliki jami in se vsak dan igra v bližnjem gozdu. Nekega dne opazi čudne sledi, ki jo pripeljejo do velikega jajca, ki ga še ni videla. Ker ne ve, kaj je našla, ji pomagajo otroci. Skupaj ugotovijo, da je jajček za jesti in Guga se razveseli, saj je zelo lačna. A bolj ko se trudi razbiti jajce, bolj trda je njegova lupina, zato se odloči poiskati kamen. Medtem pa ji jajce zmakne jamski gospod Uga, ki umira od lakote. Sledi pravi dvoboj, a še preden se uspeta dogovoriti, jajce oživi.

 

 

18. marec 2017 ob 10:30
MALI PRINC
Antoine de Saint-Exupéry
Lutkovno gledališče Velenje
Scenarij in režija: Alice Čop
Scenografija in sorežija: Kajetan Čop
Izdelava lutk: družina Čop
Glasba: Boštjan Perovšek
Igrajo: Ema Hozjan,Vanja Kretič, Mitja Švener
Producent: Festival Velenje

Mali princ

Saharska puščava. Neskončno morje vročega peska, kače, puščavske lisice, okamenele saharske rože... Od neznosne vročine se spočiješ le ponoči – nad tabo pa globoko zvezdno nebo... Nenavaden kraj za še bolj nenavadno srečanje dveh sorodnih duš – pilota, ki se je ponesrečil z letalom in malega princa, čarobnega bitja iz vesolja, hrepenečega po spoznanju. Medtem ko pilot popravlja letalo, mu princ pripoveduje o vseh svojih nenavadnih doživetjih v vesolju in na Zemlji, med katerimi pa vidi prav nepričakovane povezave, saj svet gleda z iskrenim srcem in očmi nepokvarjenega, nežnega, a obenem resnega bitja „od drugod“ - ali preprosto: otroka. Ampak, se je njuno srečanje zares zgodilo, ali je pilot, dehidriran in izgubljen sredi vroče Sahare vse skupaj le haluciniral? Pilot v malega princa verjame. Kaj pa vi? Verjamete?
Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke od 8. leta in vse odrasle, ki imajo radi pravljice.

 

 

22. april 2017 ob 10:30
SONIJEVO POTOVANJE V VESOLJE
Zavod Enostavno Prijatelji
Ena, dva tri, raketa na Mars poleti.

Sonijevo potovanje v vesolje

Soni je nenavaden deček, ki se je precej razlikoval od drugih. V šoli je vse naloge rešil s svetlobno hitrostjo, znal je računati do milijarde ... Bil pa je tudi zelo zabaven in prijazen, zato so ga imeli vsi prijatelji zelo radi. Ko je nekoč opazoval zvezde na nebu, je prvič videl zvezdni utrinek in si zaželel, da bi bil velik kot Sonce. Usliši ga Pravljična vila in mu zada nemogočo nalogo. Prinesti mora kamen iz Marsa, rožo iz Venere in prvi sončni žarek. Če mu bo uspelo, se mu bo želja izpolnila.

 


20. maj 2017 ob 10:30
MAŠINČEK
Gledališče DELA, Zadruga ZRaven
Avtorici koncepta: Nika Antolič, Tea Kovše
Režija: Nika Antolič, Mojca Kamnik, Tea Kovše
Dramaturgija: Tea Kovše
Lutkovna animacija: Tea Kovše
Oblikovanje in izdelava lutke: Rahela Mačič in Tea Kovše
Nastopajoči: Tea Kovše, Urša Lorber, Aljaž Lipuš, Mojca Kamnik, Urša Lorber

Mašinček

Mašinček je zgodba o marljivem robotku, ki odpre ‘Ambulanto za srečo’ z namenom, da bi pomagal ljudem. V svoji ambulanti namreč izdeluje stvari in predmete, ki ljudem lajšajo življenje. Kmalu potrebujejo vedno več stvari, zato Mašinček postaja utrujen ter začne pogrešati pristne človeške vrednote, kar pripelje do zaprtja ambulante. Vendar dobro zmaga, saj v Mašinčkovo življenje pridejo novi prijatelji ter glasba in materialne stvari postanejo nepomembne. Predstava Mašinček se poigrava s klasično glasbo in vdorom tehnološkega zvoka v naše okolje. Bolj ko se pojavlja potreba po materialnih dobrinah, bolj prevladujejo zvoki strojev. Na koncu se mora človek odločiti, kako je slišati njegova sreča – v katerem zvočnem okolju se počuti najbolje.

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information