Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Lutkovni abonma
A+ R A-

Lutkovni abonma

E-pošta natisni PDF

Prečudoviti pisani svet lutk, pravljičnega sveta, neizmeren vir navdiha domišljiji radovednih otroških oči. Abonma vključuje osem predstav, za katere verjamemo, da bodo s svojo mavrično pestrostjo navdušile naše najmlajše obiskovalke in obiskovalce. Njihov zadovoljni nasmeh nam še posebej veliko pomeni. Šest jih najdete v nadaljevanju, dve pa naj zaenkrat ostaneta presenečenje.
Predstave bodo ob sobotah ob 10.30.
Vsi imetniki LUTKOVNEGA ABONMAJA si lahko v času od 1. 10. 2017 do 31. 5. 2018 ogledajo vse predstave NEDELJSKIH MATINEJ* po znižani ceni 3 EUR.
*NEDELJSKA MATINEJA je na sporedu ob nedeljah ob 10. uri.

 

 

14. oktober 2017
Lutkovno gledališče Ljubljana
Svetlana Makarovič
SAPRAMIŠKA
Režiser: Nace Simončič / Brane Vižintin
Animatorji lutk: Lena Hribar / Aja Kobe /
Lovro Finžgar Boštjan Sever / Marko Ujc
Za otroke 3+

Sapramiška 00 web
Najslavnejša slovenska marioneta je Sapramiška. Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Po njenih literarnih predlogah so nastale mnoge lutkovne predstave, ki so osvojile mlade gledalce. Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Najbolj znana gledališka uprizoritev je tista, ki je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Sapramiška je dokaz, da današnje otroke pritegnejo tudi bistveno manj spektakularne reči kot sodobna tehnologija, ki so tekstovno in izvedbeno prepričljive.

Leta 2016 smo praznovali 40 let slikanice in 30 let od premierne postavitve te legendarne pravljice. Avtor likovne podobe Jaka Judnič je ljubkim lutkovnim junakom, ki jih je zasnoval v slogu svojih risanih filmov iz sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja, omogočil več animacijskih možnosti. Milko Lazar je pripravil nove glasbene aranžmaje, nov pa je tudi zvočni posnetek predstave, na katerem bomo lahko poleg Svetlane Makarovič v naslovni vlogi slišali tudi Ivanko Mežan kot Veverico, Ljerko Belak kot Regico, Alojza Sveteta kot Doktorja Detla in Braneta Vižintina kot Mišjega strahca.

 

 

18. november 2017
Mini teater Ljubljana
Frane Milčinski - Ježek
ZVEZDICA ZASPANKA
Režija: Robert Waltl
Igrajo: Nina Ivanišin / Maruša Majer / Tadej Pišek / Igor Štamulak
Trajanje: 45 minut
Za otroke 3+

Zvezdica Zaspanka 07
Je zvezda na nebu, ki uspava otroke, vodi mornarje po morju in pesniku pomaga najti prave rime. Ima dolge zlate lase in kličejo jo Zaspanka. A ker pogosto zaspi in v službo zamuja, na Zemlji povzroča zmedo. Otroci jokajo, mornarji ne najdejo poti, pesnik pa ne rime na besedo lonec. Za kazen jo Mesec pošlje na Zemljo in na nebo se lahko vrne, šele ko dokaže, da je dovolj pametna. Ko jo komet Repatec pripelje na Zemljo, se zvezdica Zaspanka znajde sama med neznanimi ljudmi. Pot jo vodi čez semenj in mesto, po katerem se potika tudi strašni razbojnik Ceferin, ki ima kamen namesto srca. Ko slednji izve, da ima deklica zlate lase, ji jih hoče ostriči in tako obogateti. To se ne zgodi, ker mu zaradi Zaspankine nedolžne dobrote začne v prsih biti srce. In komet Repatec jo odpelje nazaj na nebo.
Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najbolj priljubljenih slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom: z dobroto, ljubeznijo in čisto mislijo premagamo zlo.

 

 

9. december 2017
Mini teater Ljubljana
TRIJE PRAŠIČKI
Prevod: Majda Potrata
Režija: Pavel Polák
Igrajo: Peter Harl / Miha Rodman / Luka Cimprič / Vesna Vončina
Trajanje: 35 minut
Za otroke 3+

Trije prašički 02
Zgodba o treh prašičkih in požrešnem volku, o strahu in modrih odločitvah, o lenobi in vztrajnosti ter o zmagi dobrega nad zlim.
Znana klasična pravljica o treh prašičkih, njihovem prepiru o materialu za hiške in prepirih z volkom je postala podlaga za različna obdelovanja po vsem svetu. Pavel Polák, eden najbolj znanih čeških lutkovnih režiserjev, priznan po vsej Srednji Evropi, je na povabilo Mini teatra sprejel izziv in priredil besedilo, namenjeno našemu najmlajšemu občinstvu. Polák je režiser minimalist, ki mu z enostavnimi gledališkimi sredstvi uspeva pričarati lepoto pravljice in jo prenašati otrokom.
Likovnost predstave, nastala v likovni zasnovi češkega lutkovnega, likovnega in filmskega umetnika Jaroslava Milfajta, je mešanica tradicionalnega stila znane češke lutkovne šole in sodobne vizualnosti. Igrivost Treh prašičkov pa dopolnjujejo pesmi in humor.

 

 

13. januar 2018
Lutkovno gledališče Maribor
JANKO IN METKA
Po motivih bratov Grimm
Režiser: Pavel Polák
Igrajo: Barbara Jamšek / Metka Jurc / Danilo Trstenjak
Za otroke 3+

Janko in Metka 00
Janko in Metka, pravljica Jakoba in Wilhelma Grimm, nesporno sodi v zakladnico svetovnega slovesa. Ob Rdeči kapici, Sneguljčici in Pepelki je ena prvih pravljic, s katero se srečajo otroci. Zgodba bratca in sestrice, ki se izgubita v temnem gozdu in se znajdeta pred hišico hudobne čarovnice, je ena prvih strašljivih otroških zgodb. V času, ko otroci preko televizije nehote zaužijejo veliko mero agresivnih podob in zgodb, bomo v lutkovnem gledališču pričarali svet, v katerem sta veliki zmagovalki dobrota in ljubezen.

 

 

3. februar 2018
Lutkovno gledališče Maribor
ŽOGICA MAROGICA
Režiser: Tine Varl
Igrajo: Miha Bezeljak / Barbara Jamšek / Danilo Trstenjak / Elena Volpi
Trajanje: 45 minut
Za otroke 3+

Žogica Marogica 00
Babica in Dedek že dolgo živita sama in si močno želita punčko ali fantka, ki bi z njima živel na stara leta. Kar naenkrat skozi okno prileti žogica, ki govori! Lačna je, zato Dedek in Babica odhitita po mleko in kruh. Ko je žogica sama doma, jo skozi odprto okno opazi Zmaj Tolovaj. Vabi jo, naj gre z njim, da se bodo njegovi mali zmajčki lahko igrali z njo. Žogica se sprva brani, ko pa po nesreči razbije lonček, se hitro oprime zmajevega repa in skupaj odletita. Žalostna Dedek in Babica jo gresta iskat, povsod povprašujeta po njej, dokler na koncu mesta, na visokem drogu ne zaslišita drobnega glasu … Ob pomoči otrok odpihneta hudobne zmaje in rešita Žogico Marogico.
Žogica Marogica je ena izmed najbolj priljubljenih predstav LGM vse od uprizoritve v letu 1985. Izvedena je bila preko 550-krat. Obnovitev Malíkove Žogice Marogice iz leta 1994 v režiji Tineta Varla s čudovitimi izvirnimi lutkami Antona Jezovška.

 

 

marec 2018
Lutkovno gledališče Maribor
Niko Grafenauer
PEDENJPED
Za otroke 5+

Pedenjped
Vrata Pedenjhišice se na stežaj odpro in smuknemo v čarobno domovanje Pedenjpeda, v pravo otroško Pedenjcarstvo, kjer deček umno vlada in odrašča v moža. Kot v Grafenauerjevih pesmih se oblači, češe, obuva, smrka, sladka, zaliva rože in riše portrete, vozi vlakec in gre spat. Znane pesmice oživijo na prav poseben način in zrastejo v slikovito lutkovno predstavo.

 

 

+ dve predstavi presenečenja!

 

Cenik abonmajev 2017-2018

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information