Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 12.00 – 14.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Filmski abonmaji
A+ R A-

Filmski abonmaji

E-pošta natisni PDF

V letu 2014 smo kinodvorano Kulturnega doma Slovenj Gradec posodobili z digitalnim 2K projektorjem znamke Barco za predvajanje filmskih vsebin, novim surround ozvočenjem znamke JBL in možnostjo predvajanja filmov v Dolby 3D tehniki.

8 projekcij večernega filmskega abonmaja bo na sporedu od oktobra 2016 do maja 2017, praviloma ob ponedeljkih ob 19.00.
Program je izbor žanrsko različnih filmov svetovne produkcije s tendenco iskanja presežkov bodisi na narativni (pripovedni) ali estetski (vizualni) ravni, prikaz nagrajenih filmov in predstavitev filmov z dveh osrednjih slovenskih festivalov.

 

Cenik rednih cen filmskih predstav v Kulturnem domu Slovenj Gradec:
• redni film 5.00 €
• 3D film 5,50 €
• film tedna (ob torkih zvečer) 4.00 €
• nedeljske matineje 3,50 € oz. 3D filmi 4.00 €

 

VEČERNI FILMSKI ABONMA
V večernem filmskem abonmaju vas bomo z osmimi predstavami sproti seznanjali s filmskimi presežki evropske in svetovne kinematografije. Program je izbor žanrsko različnih filmov svetovne produkcije s tendenco iskanja presežkov bodisi na narativni (pripovedni) ali estetski (vizualni) ravni, prikaz nagrajenih filmov in predstavitev filmov z dveh osrednjih slovenskih festivalov. Projekcije večernega filmskega abonmaja bodo praviloma na sporedu ob ponedeljkih.


KINO OB KAVI
Kino ob kavi je namenjen dopoldanskemu ogledu kakovostnih filmov ter po projekciji druženju ob kavi in čaju, izmenjavi mnenj in filmskih izkušenj. Občasno se nam pri pogovoru pridružijo tudi strokovnjaki s področja, ki ga film obravnava. V sezoni 2016/17 si boste po izboru Marjane Štalekar ogledali osem filmskih naslovov. Predstave so praviloma drugi torek v mesecu ob 10. uri, od oktobra 2016 do maja 2017. Vodja projekta pripravi uvod v film ter vodi pogovor po projekciji. K vpisu abonmaja Kino ob kavi že tretjo sezono vabita Kulturni dom Slovenj Gradec in MOCIS, U3ŽO – Univerza za tretje življenjsko obdobje Slovenj Gradec. Cena abonmaja za člane U3ŽO je 32,00 €, za nečlane 36,00 €. Cena redne kino vstopnice je 5,00 €.


ŠOLSKI FILMSKI ABONMAJI
Abonma velja na srednjih šolah kot ena od obveznih izbirnih vsebin. Program je izbor žanrsko različnih filmov svetovne produkcije. Pri izboru gre za iskanja presežkov bodisi na narativni (pripovedni) ali estetski (vizualni) ravni ter s tem za navezovanje na diskurzivne razprave oz. predavanja iz zgodovine filmske umetnosti, filmske teorije ter produkcije filma. Slednje zadeva tako predprodukcijo (ideja in razvoj scenarija, vloga scenarista, režiserja, producenta, financiranje skozi koprodukcije itd.), produkcijo (režija mizanscene, vpliv avtorske ekipe na film ipd.), postprodukcijo (montaža ter obdelava filmske slike) in distribucijo (filmski festivali, iskanje presežkov idr.). Projekcije šolskih filmskih abonmajev bodo praviloma na sporedu ob torkih, in sicer ob 14:00 za šolski filmski abonma in ob 17:00 za gimnazijski filmski abonma. Uvod v vsak film in pogovor po projekciji pripravlja filmski režiser in scenarist Uroš Zavodnik.

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information