Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 12.00 – 14.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » abonmaji » Wolfov koncertni abonma
A+ R A-

Wolfov koncertni abonma

E-pošta natisni PDF

Abonma je sestavljen iz šestih koncertov klasične glasbe, ki ga Kulturni dom Slovenj Gradec organizira v sodelovanju z Društvom Huga Wolfa ob pomoči Mestne občine Slovenj Gradec in Ministrstva za kulturo RS.

 

 

13. oktober 2016 ob 19:30 uri

klavirski duo
KATERINA GELEBESEVA – KOSTADINOVSKA in GLIGOR GELEBESEV

Gelebeseva

Klavirski duo Gelebesevi sta na makedonski in širši glasbeni sceni prisotna že 14 let, kot izvajalca in tudi kot avtorja glasbe. Večino svojih projektov sta realizirala na makedonskem nacionalnem radiu, ugled profesionalnih kritikov pa sta si pridobila s turnejami in z nastopi na različnih festivalih po Makedoniji (Ohridsko poletje, Skopsko poletje, Prilepsko poletje, Zlata lira Skopje, Večeri v Herakleji in Dnevi Makedonske glasbe). Junija 2005 sta nastopila v sloviti dvorani Edmond Michelet v Parizu in tako pričela s svojo mednarodno kariero – nastopala sta v Srbiji, Romuniji, Nizozemski, Italiji, Turčiji, Poljski, Bolgariji ... Nastop Gelebesi dua je kot kratka, nevpadljiva in romantična klavirska zgodba, iz katere veje modrost in globoko umetniško sporočilo.

 

 

17. november 2016 ob 19:30 uri
VEČERNI ARIOSO
Jadranka Juras - mezzosopran
Andrej Oder - tenor
Tadej Horvat - klavir

Jadranka Juras

Jadranka Juras je diplomirala iz jazzovskega petja na Univerzi za glasbo in odrsko umetnost v Gracu. Med samim študijem in po končanem študiju je posnela dve samostojni zgoščenki Anima in Sakura. Je redna gostja na številnih ploščah slovenskih glasbenikov. Leta 2012 je debitirala v vlogi Dido na odru SNG Ljubljana v operi "Dido in Enej", ter na povabilo dirigenta Emmanuella Villaumea odšla na evropsko turnejo s Slovensko filharmonijo in Komornim zborom. Poleti leta 2014 je na tekmovanju prof. Dichler Wettbewerb na Dunaju prejela nagrado za najboljšo pevko, ter debitirala v operi Figarova svatba v vlogi Cherubina. Konec leta 2015 je na povabilo National Moravian - Silesian Theatre debitirala v operi "Roberto Devereux" v vlogi Sare.


Andrej Oder je mladi tenorist, ki prihaja s Prevalj na Koroškem. S petjem se ukvarja že vrsto let. Pevsko znanje je pridobil v Moškem pevskem zboru Vres Prevalje in Akademskem pevskem zboru Tone Tomšič Univerze v Ljubljani in ga kot umetniški vodja delil v Koroškem oktetu. Sodeloval je s številnimi orkestri, inštrumentalnimi zasedbami in pel pod taktirko najrazličnejših svetovno priznanih dirigentov. Kot tenorist se je publiki predstavil že na številnih solističnih nastopih in recitalih, med vidnejše uspehe pa gotovo sodi zlata plaketa na regijskem tekmovanju in srebrna plaketa na državnem tekmovanju Temsig 2013. Pred dvema letoma je debitiral v operi Figarova svatba v vlogi Basilia, lani pa je z Jadranko Juras nastopil v skupnem koncertu arij v Večernem ariosu. Na mednarodnem tekmovanju "Petar Konjović" v Beogradu je letos prejel prvo nagrado.


Tadej Horvat je zaposlen kot profesor klavirja in korepetitor na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter asistent oz. višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo. Junija 2007 je zaključil magistrski študij pri prof. Aleksandru Madžarju v Bernu. Kot solist je ogromno nastopal doma in v tujini in zelo uspešno sodeloval na državnih tekmovanjih, kjer je v letih 1998 in 2001 dosegel dve 1. nagradi in zlati plaketi, v letu 2004 pa 2. nagrado; za dosežene uspehe je prejel Škerjančevo nagrado na SGBŠ in Prešernovi nagradi na Akademiji za glasbo (2005) ter ljubljanski Univerzi (2006).

 

 

8. december 2016 ob 19:30 uri
90. rojstni dan Janeza Matičiča
klavirski duo
MARINA HORAK in LOVORKA NEMEŠ DULAR

Marina in Lovorka

Lord Yehudi Menuhin je o Marini Horak zapisal: „Bila bi pridobitev za glasbeno življenje vsake sredine“, po mnenju svetovno priznanega pedagoga Petra Feuchtwangerja pa je: “Slovenija lahko ponosna na tako sublimno umetnico!« Leta 2008 je prejela prestižno Betettovo nagrado za izjemne umetniške dosežke. Od leta 2003 je profesorica na Akademiji za glasbo, kjer poučuje komorno igro in poseben predmet, ki ga je sama razvila, Dimenzije izvajanja. Obenem koncertira doma in v tujini. Kot pedagog je cenjena na treh kontinentih, v Evropi, ZDA in Aziji. Vodila je številne mojstrske delavnice in poletne tečaje.

Lovorka Nemeš Dular je dejavna kot pianistka, pedagoginja in muzikologinja. Na razvoj njene pianistične osebnosti so ključno vplivali prof. D. Tomšič Srebotnjak, A. Valdma, K. Bogino in M. Horak. Poleg študija na Akademiji za glasbo je Nemeš Dularjeva zaključila tudi študij muzikologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Svoje znanje je nato izpopolnjevala na akademijah v Koelnu
(Valdma) in Bergamu (Bogino) ter doma, v Ljubljani (Horak). Pripravila je mnogo klavirskih recitalov ter nastopala z orkestrom, v klavirskem duu, triu s flavtistko in hornistom, s pevci, violinisti in flavtisti v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni, Italiji, Nemčiji in Estoniji. Leta 2008 je prejela Nagrado Dvorane Vatroslav Lisinski za svoj uspešni recital na 41. Tribini Darko Lukić v istoimenski dvorani v Zagrebu.

Janez Matičič, ki letos praznuje svojo 90-letnico, je na ljubljanski Akademiji za glasbo končal študija kompozicije pri L. M. Škerjancu (1950) in dirigiranja pri D. Švari (1951). Začel je z violino, nakar ga je prevzel klavir, ki ga do danes zvesto spremlja, ne le na ustvarjalni, temveč tudi na izvajalski poti. Do odhoda v Pariz leta 1959 je poučeval harmonijo, kontrapunkt in analizo glasbe na Srednji glasbeni šoli in klavir na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Nato je poučeval na različnih pariških konservatorijih in tudi na Oddelku za muzikologijo Filozofske Fakultete v Ljubljani (1983-86).
Svoje prvence je ustvaril pod vplivom klasicizma, romantike ter tudi impresionizma, kasneje pa se je ob izpopolnjevanju v Parizu pri sloviti Nadji Boulanger usmeril v sodobnejše kompozicijske tokove.
S pianistično dejavnostjo je ves čas bogatil svojo ustvarjalno in pedagoško delo, zato nas ne preseneča njegov pomemben pianistični opus, ki je med najobsežnejšimi in najbolj profiliranimi v vsej slovenski glasbeni ustvarjalnosti – vse od njegovih začetnih neoromantičnih skladb (med katere spadata tudi Passacaglia in Toccata), štirih suit in 12 Etud, preko neoklasicističnih (Prva sonata) in modernih sonat do izjemno zanimivih sodobnih glasbenih podob (Utripi, Intermittences, Resonances, Danses grotesques itd.). Temu opusu se v zadnjem obdobju pridružujejo še Toccata – Fantasia, Sonata št.4 »Chorals« za klavir štiriročno, osem novih Etud ter najnovejša suita Polynesia. Matičič je prejel za svoja dela številne nagrade, med njimi tudi prestižno nagrado »Prince Rainier« v Monacu (1962), »Mérite Culturel et Artistique« v Parizu (1969), nagrado Radia Beograd (1966), RTV Slovenije (1994) ter za električnoakustično delo nagrado v Bourgesu (1980). Leta 2007 je prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo ter istega leta postal redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti.
Marina Horak in Lovorka Nemeš Dular bosta z izbranimi skladbami prikazali prerez njegove ustvarjalne poti. Oklepajoči skladbi programa sta deli skladateljev, ki ju skladatelj neizmerno ceni in ki ga povezujeta z njegovo drugo domovino, Francijo.

 

 

19. januar 2017 ob 19:30 uri

GODALNI KVARTET DISSONANCE
Janez Podlesek
Matjaž Porovne
Oliver Dizdarević
Klemen Hvala

Dissonance

Godalni kvartet Dissonance sestavljajo člani Orkestra Slovenske filharmonije, ki so se zbrali za prvo slovensko izvedbo godalnega kvarteta priznanega slovenskega skladatelja Lojzeta Lebiča. Po uspešni predstavitvi so se zaradi želje po nadaljnjem skupnem muziciranju odločili, da prerastejo v stalno zasedbo. Od tedaj je kvartet nastopil v okviru Koncertnega ateljeja Društva slovenskih skladateljev in na Svetovnih glasbenih dnevih »WMD 2015«. V sodelovanju s priznanim italijanskim klarinetistom Michele Marellijem je kvartet izvedel projekt »Destrukturirani Mozart« na festivalu Musica IN Estate 2015 v Acqui Terme – Alessandrija (Italija) in v okviru mednarodnega cikla Simfonic voices v Kopru. Ime ansambla je povzet po istoimenski Mozartovi skladbi, simbolizira pa poslanstvo ansambla, ki se posveča tako klasični literaturi kot tudi delom sodobnih skladateljev, zlasti slovenskih.

 

 

16. februar 2017 ob 19:30 uri

LADIESAXOPHONE QUARTET
Petra Horvat - sopran saksofon
Weronika Partyka - alt saksofon
Betka Bizjak Kotnik - tenor saksofon
Jovana Joka - bariton saksofon

LadieS

Repertoar kvarteta zajema kompozicije modernega stila in tradicionalna dela za kvartet saksofonov. Skozi standardni klasični
in sodobni program LadieS skozi različne projekte iščejo tudi drugačne glasbene žanre in oblike izražanja. Posebnost kvarteta je njihova ženska identiteta, karizma, izjemni talent in nacionalna barvitost. Pestrost tradicije, izkušenj, kulturne dediščine in vrednot, še dodatno obogatijo že tako izrazito multikulturno identiteto sestava. Tako s pestrim temperamentom in individualno karizmo vseh članic LadieS osvajajo srca širše publike.
Petra Horvat (1983, Varaždin) je osnovno in srednjo glasbeno šolo obiskovala pri prof. Davorini Premcu v Varaždinu. Visokošolski študij je nadaljevala v Gradcu na Universität für darstellende Kunst v razredu prof. Petra Strauba, nato na Universität fur Musik und darstellende Kunst Wien pri prof. Otu Vrhovniku, kjer je leta 2008 magistrirala z odlično oceno in prejela naziv magistra artium. Vzporedno je vpisala še magisterij saksofona na Konservatorium Wien – Privatuniversität, kjer je svoje znanje dopolnjevala pri mladem in cenjenem saksofonistu Larsu Mlekuschu.
Weronika Partyka se je rodila v mestu Szczecinek na Poljskem. Z izobraževanjem na glasbenem področju je pričela v Szczecinku na Glasbeni šoli Oskar Kolberg. Diplomirala je na Glasbeni akademiji v Poznanu (Poljska) in trenutno zaključuje magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu red. prof. Matjaža Drevenška.
Betka Bizjak Kotnik je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjevala se je na Konservatoriju CNR v Lyonu, Francija pri Jean-Denis Michatu (Medaille d’or, Premiere prix de perf.) ter leta 2005 končala tudi specialistični študij saksofona na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom Matjaža Drevenška. Je dobitnica prvih nagrad na državnih tekmovanjih in finalistka mednarodnih tekmovanj.
Jovana Joka (1985, Pula) je svojo glasbeno pot začela na glasbeni šoli Ivan Matetić Ronjgov v Puli v razredu prof. Arduina Malpere. Šolanje je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Drevenška ter na CNR v Lyonu pri prof. Jean-Denis Michatu. Izpopolnjevala se je pri priznanih profesorjih kot so: Claude Delangle, Eugene Rousseau, Dragan Sremec, Vincent David, Arno Bornkamp, Goran Merčep in drugi. Je dobitnica prvih nagrad na državnih tekmovanjih na Hrvaškem kot solistka in komorna glasbenica ter študentske Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani.

 

 

13. april 2017 ob 19:30 uri
ALEKSANDRA ŠUKLAR

Aleksandra Šuklar

Aleksandra Šuklar (1991, Novi Sad) je svoje glasbeno izobraževanje pričela pri petih letih, in sicer z igranjem violine. Tolkala je pričela igrati leta 2002 in je po končani Umetniški gimnaziji v Velenju nadaljevala študij tolkal na Dunaju. Leta 2014 je diplomirala na „MUK-Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien“ pri prof. Nebojši Jovanu Živkoviću. Istočasno se je izobraževala na „Universität für Musik und darstellende Kunst“ pri prof. Bogdanu Bacanu in prof. Josefu Gumpingerju.

Aleksandra Šuklar redno koncertira solistično oz. v komornih zasedbah na festivalih po vsej Evropi. Prav tako sodeluje s številnimi komornimi ansambli in orkestri kot so: Ensemble Kontrapunkte, Die Reihe, Ensemble XX Jahrhundert, Wiener Klangkommune, Zagreb soloists, Simfonični orkester Dunajske opere, ORF Radio Symphonieorchester Wien, Wiener Kammerorchester, Simfonični orkester Slovenske filharmonije, Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester Festivala Maribor idr. Aleksandra Šuklar je od leta 2013 dobitnica štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije. V letu 2016 je zaključila master študij na „MUK-Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien“ pri prof. Nebojši Jovanu Živkoviću in prejela štipendijo mesta Dunaja za mlade umetnike.

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information