Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

ART KINO PROGRAM

Kino Kulturni dom Slovenj Gradec si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma predvsem evropske in drugih nacionalnih produkcij po svetu. Smo tudi ustanovni člani Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma in člani evropske mreže prikazovalcev Europa Cinemas.

 

ART KINO PROGRAM februar 2018

 


torek, 23. 1. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

Družina

Družina / The Family, dokumentarec, Slovenija (2017), 107', Demiurg

 

Režija in scenarij: Rok Biček

Igrajo: Matej Rajk, Barbara Kastelec, Nia Kastelec, Alenka Rajk, Boris Rajk, Mitja Rajk, Ivka Gruden, Emanoela Skulj, Robert Krese, Aleksej Kastelec, Estera Dvornik, Gabrijela Simetinger

 

Opazovalni dokumentarec o življenju mladeniča, ki je odraščal v sila nenavadni družini, režiser Rok Biček pa ga je s kamero spremljal celo desetletje.

Matej je bil rojen v odročni slovenski vasici v družini oseb s posebnimi potrebami. Dolga leta je skrbel za svoja umsko zaostala starša in starejšega brata, zato se nikoli ni zares vklopil med vrstnike. Drugačen je tako v družini kot tudi v odnosu do širše okolice. Ko pri dvajsetih postane oče, se za trenutek zdi, da mu je uspelo preseči družinske določnice, a kmalu se izkaže, da njegove osebnostne poteze in vedenjski vzorci v življenje mlade družine vnašajo razdiralen nemir …

 

Nagrade: Locarno 2017 – Teden kritike (nagrada Tedna kritike), Sarajevo 2017, Portorož 2017 (najboljši film).

 

 


 

 

 

zebra new cover-1024x664

 

 

 


sobota, 20. 1. 2018, ob 18:00 (4 €)

Madame

Madame, komična drama, Francija (2017), 91’, Blitz

 

Scenarij: Amanda Sthers

Režija: Amanda Sthers

Igrajo: Toni Collette, Harvey Keitel, Michael Smiley, Joséphine de La Baume, Rossy de Palma, Brendan Patricks, Sonia Rolland, Ginnie Watson idr.

 

Francoska komedija, posneta po zgodbi Amande Sthers. Da bi izboljšala svoj zakon, se bogati ameriški par Anne in Bob preselita v počitniško hišo v romantičnem Parizu. Med pripravo na posebno razkošno večerjo za izbrane mednarodne prijatelje Anne ugotovi, da ima 13 gostov. Zgrabi jo panika zaradi nesrečne trinajstice. Ker si želi, da bi za mizo sedelo parno številko gostov, vztraja, da je njena zvesta služkinja Maria navzoča na večerji kot skrivnostna španska plemkinja. Toda Maria se po nekaj kozarčkih viskija sprosti in navduši britanskega borznega posrednika. Zaljubita se in se spustita v razmerje, medtem ko ju Anna besno lovi po Parizu ter poskuša končati njuno veselo ljubezensko zvezo.

 

 


torek, 13. 2. 2018, ob 10:00 (kino ob kavi in izven, 4 €)

Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost

Loving Vincent, biografska drama, Združeno Kraljestvo/Poljska (2017), 94’, 2i film

 

Scenarij: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Režija: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Igrajo: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

 

Življenje in kontroverzna smrt Vincenta van Gogha, prikazana preko njegovih slik in likov na njih. Skrivnost se odkriva skozi intervjuje z liki, ki so bili najbližji Vincentu in skozi dramatično rekonstrukcijo dogajanja, ki so pripeljali do njegove smrti. Film prikazuje 120 van Goghovih najbolj poznanih slik. Vsebina filma je povzeta iz 800 pisem, ki jih je slikar sam napisal in nas vodi do odločilnih ljudi in dogajanja v času pred njegovo nepričakovano smrtjo. Vsaka scena je naslikana s tehniko, ki jo je uporabljal Vincent sam.

 


četrtek, 25. 1. 2018, ob 19:00 (kino premiera, 4 €)

sobota, 3. 2. 2018, ob 20:15 (4 €)

torek, 6. 2. 2018, ob 20:00 (film tedna, 4 €)

Najtemnejša ura

Darkest Hour, zgodovinska drama, Velika Britanija (2017), 125', Karantanija

 

Scenarij: Anthony McCarten

Režija: Joe Wright

Igrajo: Lily James, Gary Oldman, Ben Mendelsohn, Stephen Dillane, Kristin Scott Thomas, Charley Palmer Merkell, Ronald Pickup, Richard Lumsden, Nicholas Jones, Hannah Steele, Brian Pettifer, Philip Martin Brown, Jordan Waller, Jeremy Child, David Olawale Ayinde, Hilton McRae, Annarie Boor, Danny Stewart, Clive Aitkins, Keith Lomas

 

Gary Oldman bo nastopil v vlogi Winstona Churchilla. Igralcu že zdaj napovedujejo oskarja. Pred nami je navdihujoča resnična zgodba umeščena na začetek druge svetovne vojne, ko se novo pečeni predsednik britanske vlade Winston Churchill zoperstavi mirovnim pogajanjem z nacistično Nemčijo in zahteva, da se okupatorju ne sme popuščati. Preostalo vlado, ki je resno razmišljala o pogajanjih za mirovno pogodbo (Hitler je do junija 1940 osvojil že polovico Evrope), je postavil pred dejstvo, da se bo Britanija borila za svoje ideale in svobodo naroda. Že v svojem prvem govoru kot premier je 19. maja 1940 sodržavljanom ni obljubil "ničesar razen krvi, truda, solz in potu". Napovedal je, da se vojna lahko konča samo z zmago "za katerokoli ceno". Njegova odločitev je spremenila tok zgodovine, saj je z uveljavljanjem takšne politike okrepil samozaupanje in voljo do odpora Britancev in s tem ustvaril osnovo za končno zmago nad Hitlerjem.

 


torek, 30. 1. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

ponedeljek, 5. 2. 2018, ob 19:00 (4 €)

Obupana

In the Fade/Aus dem Nichts, kriminalna drama, Nemčija/Francija (2017), 106, Fivia

 

Režija: Fatih Akin

Scenarij: Fatih Akin, Hark Bohm

Igrajo: Diane Kruger (Katja Sekerci), Denis Moschitto (Danilo Fava), Numan Acar (Nuri), Samia Muriel Chancrin (Birgit), Johannes Krisch (Haberbeck), Ulrich Tukur (Jürgen Möller), Ulrich Brandhoff (André Möller), Hanna Hilsdorf (Edda Möller), Yannis Economides, Siir Eloglu, Jessica McIntyre

 

Nemški režiser Fatih Akin je film o družinski tragediji posnel v odgovor neonacističnim napadom na etnične manjšine v Nemčiji, izjemen portret glavne protagonistke pa je Diane Kruger prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na letošnjem festivalu v Cannesu.

Življenje Katje se v trenutku popolnoma spremeni, ko njenega moža turškega porekla in njenega sina ubijejo v bombnem terorističnem napadu. Ker nemški organi pregona zatajijo pri iskanju resničnih storilcev, moževa družina pa se v njihovo delo noče vmešavati, strta vdova vzame zadevo v svoje roke in se sama odpravi na pot iskanja pravice.

Nagrade: Cannes 2017 (najboljša igralka), Sydney 2017, Moskva 2017, Karlovi Vari 2017.

 


sobota, 3. 2. 2018, ob 16:00 (4 €)

nedelja, 4. 2. 2018, ob 17:00 (4 €)

sobota, 17. 2. 2018, ob 16:00 (4 €)

nedelja, 18. 2. 2018, ob 17:00 (4 €)

nedelja, 25. 2. 2018, ob 10:00 (kino matineja, 3,50 €)

Palčki pomagalčki (sinhronizirano)

Gnome Alone, animirana družinska komedija, Kanada (2017), 89’, Blitz

 

Scenarij: Jared Micah Herman, Peter Lepeniotis idr.

Režija: Peter Lepeniotis, Shelly Shenoy

 

Tudi vrtni palčki niso več, kar so bili nekoč ... Ko deklica Chloe odkrije, da v njeni novi hiši vrtni palčki niso, kar se je zdelo, da so, se mora odločiti, kaj bo naredila. Palčki se namreč borijo proti zlobnežem, ki prihajajo iz druge dimenzije. Nova animacija režiserja filma Trd oreh in producenta svetovne uspešnice Shrek!

 


torek, 6. 2. 2018, ob 14:00 in 17:00 (šolski filmski abonma in izven, 3,50 €)

Kapitan Fantastični

Captain Fantastic, komična romantična drama, ZDA (2016), 118', Cinemania

 

Režija in scenarij: Matt Ross

Igrajo: Viggo Mortensen, George MacKay, Frank Langella, Steve Zahn, Sami Isler, Annalise Basso, Kathryn Hahn, Nicholas Hamilton, Shree Crooks, Charlie Shotwell, Trin Miller, Ann Dowd

 

Svobodomiselni Ben z ženo Vespyr vzgaja šest otrok v osami gozdov, kjer se učijo živeti v harmoniji z nedotaknjeno naravo. Toda Vespyr mora zaradi psihičnih težav v bolnišnico, kjer stori samomor. Njen zagrenjeni oče Benu prepove udeležbo na pogrebu, ker pa se želijo otroci še zadnjič posloviti od mame, se družina odpravi nazaj v civilizacijo. Ob stiku z drugimi ljudmi se v otrocih začnejo porajati novi občutki in želje, ki jih prej niso poznali. Da bi Ben ohranil družino, mora prisluhniti otrokom in premisliti, kaj je najboljše za njihov razvoj.

 

 


 

 nedelja, 11. 2. 2018, ob 10:00 (kino matineja, 3,50 €)

Fant z oblaki (podnapisi, za otroke 9+)

Cloudboy, mladinski film, Belgija/Švedska/Nizozemska/Norveška (2016), 77', podnapisi, Fivia

 

Režija in scenarij: Meikeminne Clinckspoor

Igrajo: Sara Sommerfield, Geert Van Rampelgerg, Mikkel Gaup, Daan Roofthooft, Ayla Gáren Audhild Nutti, producentka Katleen Goossens, produkcija Bulletproof Cupid

 

Dvanajstletni Niilas obišče mamo, ki živi z novo družino na Laponskem, na severu Švedske, kjer prebivajo nomadski pastirji ljudstva Sami. Nerad se je ločil od očeta, s katerim je užival običajno mestno življenje, zato je precej nejevoljen. Deklica Sunnà in polbrat Pontus se trudita navezati stik z njim. Pastirji se pripravljajo na selitev jelenov, otroci jim pomagajo. Niilas iz upora namerno spusti čredo in eden izmed jelenov izgine. Deček se priključi iskalni odpravi in pri tem kar naprej srečuje skrivnostnega losa … Sramežljiv mestni fant se počasi prelevi v divjega dečka, ki preizkuša meje svojih moči. Proti vsem pričakovanjem Niilas doživi najbolj razburljivo poletje v svojem življenju.

Film o mladostniški identiteti in spoznavanju lastnih korenin ter svojega bistva, posnet v čudoviti laponski pokrajini.

Festivali, nagrade: Kristiansand 2017 (nagrada žirije ECFA/ECFA Jury Award), TIFF Kids 2017.

 


torek, 13. 2. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

Pokliči me po svojem imenu

Call Me by Your Name, drama, Italija/Francija/Brazilija/ZDA (2017), 131', Con film

 

Režija: Luca Guadagnino

Scenarij: James Ivory (po istoimenskem romanu Andréja Acimana)

Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman, Peter Spears

 

Poletje 1983. Sedemnajstletni Elio s starši preživlja počitnice v družinski vili na severu Italije, ob igranju klasične glasbe, prebiranju knjig in spogledovanju s prijateljico Marzio. Čeprav je od malih nog obdan s sadovi visoke kulture in buhtečega intelektualnega življenja, je za mladega Elia to vendarle še čas čustvenega zorenja, radovednosti in raziskovanja. Nekega dne se nato družini pridruži postavni Američan Oliver, doktorski študent, ki pri Eliovem očetu opravlja poletno pripravništvo. In med mladeničema se začne počasi prebujati nezadržna privlačnost.

Luca Guadagnino (Nemirna obala) se s filmom Pokliči me po svojem imenu, ki je posnet po istoimenskem romanu Andréja Acimana, vrača v opojno in obsijano osrčje obmorske Italije s tenkočutno zgodbo o odraščanju ter nadvse čutno zgodbo o prvi ljubezni.

Festivali, nagrade: nagrada AFI za film leta. Nagradi gotham za najboljši celovečerni film in igralski preboj. Nagrada občinstva – Melbourne. Nagrada občinstva – St. Louis. Nagrada rising star za najbolj obetavnega igralca – Palm Springs. Nagrade združenja filmskih kritikov Chicaga za najboljšo moško vlogo, najbolj obetavnega igralca in najboljši prirejeni scenarij. Nagrada združenja filmskih kritikov New Yorka za najboljšega igralca. Nagrada združenja filmskih kritikov San Francisca za najboljši prirejeni scenarij. Tri nominacije za zlati globus v kategorijah najboljši film, glavni in stranski igralec. Kinotripova nagrada mladinske žirije – Liffe. Sundance. Berlin. Toronto. San Sebastián. New York. London.

 

 


 nedelja, 18. 2. 2018, ob 10:00 (kino matineja, 3,50 €)

Fergi: Zabava na podeželju

Gråtass - Gøy på landet, mladinski film, Norveška (2016), 78’, Fivia, pripovedovanje v slovenščini, za otroke 4+

 

Režija: Peder Hamdahl Næss

Scenarij: Linda May Kallestein, Jason Tammemägi

Igrajo: Elias Søvold-Simonsen, Elias Søvold-Simonsen, Stein Winge, Jeppe Beck Laursen, Dagny Backer Johnsen

 

Traktor Fergi, plešoča koza in pogumni deček Gavin obljubljajo filmsko zabavo za najmlajše.

Deček Gavin se s sestrico in staršema odpravi na poletne počitnice na podeželje. Po prvih negodovanjih nad podeželskim življenjem odkrije v soseščini kmetijo in na njej kup nenavadnih reči, ki ga popolnoma zaposlijo. Pripravlja se letni kmečki sejem, na katerem bodo podelili tri nagrade: za tistega, ki poje največ hot-dogov, za največji pridelek in za žival, ki zna najboljši trik. Sosed kmet si z velikansko kumaro že obeta ponovno zmago, ko pride do nezgode. K sreči je tu še kozliček Houdini, ki obvlada ples po zadnjih tačkah, kadar zatrobi traktor Fergi …

 


ponedeljek, 19. 2. 2018, ob 19:30 (abonma Kino klub in izven, 4 €)

Človek delfin

Dolphin Man, dokumentarec, Grčija/Kanada/Francija (2017), 78', Demiurg

 

Režija: Lefteris Charitos

Scenarij: Lefteris Charitos, Yuri Averof

Pripoveduje: Jean-Marc Barr

 

Jacques Mayol je bil prvi potapljač, ki se je z enim samim vdihom spustil sto metrov globoko. Bil je športnik, filozof in pustolovec, ki je potoval po vsem svetu in širil zavedanje o človekovi duhovni povezanosti z morjem in delfini. Ob pripovedi Jean-Marca Barra, igralca, ki je Mayola upodobil v filmu Velika modrina, odpotujemo v ZDA, na Japonsko, v Italijo, Francijo, Grčijo in na Bahame, kjer srečamo Mayolove najbližje prijatelje in sorodnike ter vodilne svetovne potapljače na dah. Film ob pomoči redkega arhivskega gradiva, intimnih pričevanj in osupljivih podvodnih posnetkov naslika portret moža, ki je preizkušal meje lastnega telesa v upanju, da bo ponovno našel človekovo izgubljeno vez z naravo in njegovim notranjim jazom.

Dokumentarec o življenju in zapuščini Jacquesa Mayola, pionirja prostega potapljanja, ki je navdihnil kultni film Velika modrina.

 


torek, 20. 2. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

O telesu in duši

Testről és lélekről, romantična drama, Madžarska (2017), 116’, Fivia

 

Režija in scenarij: Ildikó Enyedi

Igrajo: Alexandra Borbély (Mária), Géza Morcsányi (Endre), Réka Tenki (Klára), Zoltán Schneider (Jenő), Ervin Nagy (Sándor), Itala Békés (čistilka Zsókay), Éva Bata (Jenőva žena), Pál Mácsai (detektiv)

 

Ko se mlada Maria zaposli v klavnici kot nadzornica kakovosti, jo ljudje takoj razglasijo za čudakinjo. V jedilnici vedno sedi sama in se tudi sicer ne druži s sodelavci, pri delu prisega na sterilnost, je zelo natančna in se za vsako ceno drži pravil. Njen precej starejši šef Endre, ki boleha za lažjo telesno hibo, je prav tako samotarska duša, a spozna, da ga nova sodelavka nerazumno privlači. Še posebej ko nekega dne ugotovita, da imata vsako noč iste sanje …

V klavnico govedi postavljena ljubezenska zgodba z izrazitim vizualnim pečatom raziskuje povezavo med telesno in čustveno odtujenostjo. Zmagovalec Berlinala 2017.

Festivali, nagrade: Berlinale 2017 (zlati medved, nagrada FIPRESCI), Sydney 2017 (najboljši film).

 


četrtek, 8. 2. 2018, ob 16:00 (vstop prost)

Razredni sovražnik

Razredni sovražnik / Class Enemy, drama, Slovenija (2013), 112', Fivia

 

Scenarij: Nejc Gazvoda, Rok Biček in Janez Lapajne

Režija: Rok Biček

Producent: Aiken Veronika Prosenc, Janez Lapajne

Igrajo: Igor Samobor, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Maša Derganc, Robert Prebil, Voranc Boh, Jan Zupančič, Daša Cupevski, Doroteja Nadrah, Špela Novak, Pia Korbar, Dan Mrevlje

 

Film, povzet po resničnih dogodkih, je postavljen eno od slovenskih srednjih šol, kjer dijaki nikakor ne morejo sprejeti zahtev novega učitelja nemščine. Njihov odnos se zaostruje iz dneva v dan in po samomoru dijakinje njeni sošolci krivdo pripišejo učitelju. To sproži niz usodnih dogodkov, ki za vedno spremenijo življenje učitelja in učencev, saj se resnica ozadja dogajanj skriva pod številnimi tančicami lahkomiselnih laži, zlonamernih spletk in nespametnih odločitev.

Festivali, nagrade: svetovna premiera in nagrada FEDEORA - Mednarodni teden kritike, Benetke 2013. Nagrade vesna za najboljši celovečerec, najboljšega glavnega igralca, najboljšo stransko igralko, najboljšo fotografijo in najboljšo kostumografijo, nagrada žirije kritikov, nagrada občinstva, Stopov igralec leta - Festival slovenskega filma, Portorož 2013.

 


torek, 27. 2. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

Lunapark

Wonder Wheel, drama, ZDA (2017), 101’, Cinemania

 

Režija in scenarij: Woody Allen

Igrajo: Kate Winslet, Juno Temple, Debi Mazar, Justin Timberlake, James Belushi, Max Casella, Tony Sirico, Geneva Carr, Steve Schirripa, Brittini Schreiber idr.

 

Lunapark je zgodba o štirih ljudeh, katerih življenja se prepletajo sredi vrveža in direndaja zabaviščnega parka na newyorškem Coney Islandu v petdesetih letih prejšnjega stoletja: Ginny (Kate Winslet) je čustveno nestabilna nekdanja igralka, ki zdaj kot natakarica dela v restavraciji; Humpty (Jim Belushi) je Ginnyjin grobi mož in upravljalec vrtiljaka; Mickey (Justin Timberlake) je čeden mlad reševalec iz vode, ki sanja o tem, da bi postal dramatik; Carolina (Juno Temple) je Humptyjeva odtujena hči, ki se v očetovem stanovanju skriva pred mafijci. Film Lunapark, ki ga je poetično posnel direktor fotografije Vittorio Storaro, je prepričljiva dramatična zgodba o strasti, nasilju in izdaji, ki se odvija na slikovitem Coney Islandu.

 

 


nedelja, 28. 1. 2018, ob 10:00 (kino matineja, 3,50 €
nedelja, 4. 2. 2018, ob 10:00 (kino matineja, 3,50 €)
ponedeljek, 26. 2. 2018, ob 17:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

Vampirček (sinhronizirano)

The Little Vampire, animirana družinska pustolovščina, Nemčija (2017), 83’, Blitz

 

Režija: Chris Brouwer, Karsten Kiilerich

 

Priljubljeno čtivo dečka Tonija so srhljive zgodbe, posebej o vampirjih. Zdaj pa je dobil priložnost spoznati čisto pravcatega mladega vampirčka Rudija in njegovo sestrico Ano. Še več, postali so prijatelji. Rudi se je izkazal za prijaznega in ljubeznivega fanta, največ zapletov v vsej zgodbi pa povzročijo poskusi Tonijevih staršev, da bi spoznali njegovega prijatelja. Toda kako naj pojasni vse čudne reči, povezane z Rudijem – razcapani črni plašč, ki ga nikoli ne sleče in ki zato precej smrdi, zakaj prihaja ob poznih večernih urah in zakaj si ves čas z roko pokriva usta.

 

 


 

Filmski abonmaji

 

FILMSKI ABONMA KINO KLUB

Večerni filmski abonma zajema devet filmskih predstav. Namenjen je ljubiteljem sedme umetnosti z žanrsko razgibanim izborom in ambicijo iskanja odlične filmske produkcije. Gre za izbrane filmske naslove svetovne produkcije, s poudarkom na evropskem filmu, nagrajenih filmih in filmih s festivalov. Predstave bodo praviloma vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 19.30.

Imetnike filmskega abonmaja KINO KLUB bomo obveščali in vabili na občasne dogodke in delavnice s področja filma, ki bodo v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Vsi imetniki filmskega abonmaja KINO KLUB si lahko v času od 1. 10. 2017 do 31. 5. 2018 ogledajo vse predstave FILM TEDNA po znižani ceni 3 EUR.

 

FILMSKI ABONMA KINO OB KAVI

Filmski abonma v dopoldanskem času je namenjen ogledu odličnih filmov, druženju ob kavi, čaju in pogovoru. Letos zajema ta abonma devet predstav. Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film in ga po njej skupaj z obiskovalci pokomentiral. Predstave bodo praviloma vsak drugi torek v mesecu ob 10. uri.

K vpisu tega abonmaja vabita Kulturni dom Slovenj Gradec in Mocis, U3ŽO (Univerza za tretje življenjsko obdobje Slovenj Gradec).

 

ŠOLSKI FILMSKI ABONMA

Prva projekcija bo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri (programsko enaka, a ob različnih urah).

Ta abonma zajema devet filmskih predstav. Gre za izbran, žanrsko razgiban izbor kakovostne filmske produkcije. Predstave bodo praviloma vsak prvi torek v mesecu ob 14. in 17. uri.

Strokovno usposobljen sodelavec bo pripravil uvod in po projekciji vodil pogovor o filmu. Skozi sezono bo predstavil zgodovino filma, spregovoril o filmski teoriji, produkciji, fotografiji v povezavi z ogledanimi filmi.

Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film (didaktično, filmska vzgoja), po njej pa ga skupaj z obiskovalci pokomentiral, po potrebi razložil in odgovarjal na vprašanja.

O zgodovini filma, filmski teoriji, produkciji filma. O zgodbi (narativno), kadriranju, barvah, estetiki (fotografija) in še kakšnem, seveda v odvisnosti od predstavljenega oziroma predvajanega filma.

Abonma se vključuje med ponujene obvezne izbirne vsebine na srednjih šolah.

 

 

Cenik rednih cen filmskih predstav v Kulturnem domu Slovenj Gradec:

• redni cena vstopnice 4 EUR

• 3D film 5 EUR

• nedeljske kino matineje 3,50 € (tudi za 3D filme)

Additional Info

 • Datum: januar/februar 2018
 • Lokacija: Kulturni dom SG

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information