Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

ART KINO PROGRAM

Kino Kulturni dom Slovenj Gradec si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma predvsem evropske in drugih nacionalnih produkcij po svetu. Smo tudi ustanovni člani Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma in člani evropske mreže prikazovalcev Europa Cinemas.

 

ART KINO PROGRAM junij 2018

 


 

petek, 1. 6., ob 20:00 (4 €)

Nevesta
The Bride, misterozna grozljivka, Rusija (2017), 93', Famous Fox d. o. o.

 

Režija in scenarij: Svyatoslav Podgaevskiy
Igrajo: Viktoriya Agalakova, Vyacheslav Chepurchenko, Aleksandra Rebenok, Igor Khripunov, Lada Churovskaya, Victor Solovyov

 

Ljubitelji grozljivk bodo prvič prvič prišli na svoj račun, saj si bodo rusko grozljivko Nevesta režiserja Svyatoslava Podgaevskega lahko ogledali na velikem platnu, ki se bo od 3. maja naprej predvajal v slovenskih kinematografih. Za film, ki je v Evropi prejel veliko pozitivnih kritik, vlada veliko zanimanje ameriških filmskih studijev, tako je Lionsgate že angažiral ekipo filma Conjuring in napovedal snemanje ameriške različice te odlične grozljivke. V Rusiji so imeli v 19. stoletju nenavaden običaj fotografiranja mrtvih sorodnikov. Ta film temelji na pričevanjih o zastrašujočih, resničnih izkušnjah z duhovi preminulih.

 

 

torek, 5. 6., ob 19:00 (film tedna, 4 €)

Stalinova smrt

The Death of Stalin, satirična komedija, Velika Britanija (2017), 106', Fivia

 

Scenarij: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin
Režija: Armando Iannucci
Igrajo: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko, Tom Brooke

 

Politično življenje v Sovjetski zvezi v 50-ih letih dobi mračno komično obliko v novem filmu Stalinova smrt mojstra politične satire, škotskega režiserja Armanda Iannuccija. Priredba francoskega stripa "La mort de Stalin" ("The Death of Stalin") postavlja v središče politično delovanje in nemire po smrti nekdanjega sovjetskega voditelja Josepha Stalina in jih prikaže na najbolj zabaven način. Filmsko dogajanje poteka v Moskvi leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina sledi popoln kaos v vrhu vlade, hkrati pa se prične boj za prosto delovno mesto. Med političnimi voditelji se začenja tekmovanje za prevlado … Georgij Malenkov, Nikita Hruščov in šef policije Lavrentij Pavlovič Berija. Medtem ko delajo veliko zmedo na samem vrhu prepiri le eskalirajo, drug drugemu pa zabadajo nož v hrbet. Ne ve se kdo sploh vodi državo.

 

torek, 5. 6., ob 14:00 in 17:00 (šolski filmski abonma in izven, 3.50 €)

Gaston zgaga

Gaston Lagaffe, komedija, Francija (2018), 84', 2i Film

 

Scenarij: André Franquin, Mathias Gavarry
Režija: Pierre-François Martin-Laval
Igrajo: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret, Alison Wheeler, Jérôme Commandeur

 

Gaston je zaposlen kot znanstvenik v uspešnem podjetju, katerega geslo je: "Narediti koristno iz nekoristnega". Gastona se zdrav razum izogiba v širokem loku in zahvaljujoč svoji nerodnosti nenehno izziva nezgode, kar nervira njegovega šefa. Seveda prav nič ne pripomore dejstvo, da Gaston v pisarno prihaja s svojim mačkom, galebom in zlato ribico, ter vozi avto iz leta 1920, ki energijo pridobiva na sončne celice. Ali bo Gaston uspel rešiti podjetje pred samim sabo? 

 

ponedeljek, 11. 6., ob 19:00 (4 €)
Knjigarna
The Bookshop, drama, Španija (2017), 113', 2i Film

 

Scenarij: Isabel Coixet, Penelope Fitzgerald
Režija: Isabel Coixet
Igrajo: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, Hunter Tremayne, Honor Kneafsey

 

Anglija, leto 1959. V malem kraju vzhodne Anglije se pogumna Florence Green odloči da bo, kljub neusmiljenim lokalcem, ki ji nasprotujejo, odprla knjigarno.

 

torek, 12. 6., ob 10:00 (kino ob kavi in izven, 4 €)

Fantastična ženska
Una mujer fantástica, drama, Čile (2017), 104', Famous Fox, d. o. o.

 

Scenarij: Sebastián Lelio, Gonzalo Maza
Režija: Sebastián Lelio
Igrajo: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Nicolás Saavedra, Amparo Noguera, Néstor Cantillana, Alejandro Goic, Antonia Zegers, Sergio Hernández

 

Marina in Orlando sta zaljubljena in načrtujeta skupno prihodnost. Marina je mlada natakarica in ambiciozna pevka. Orlando je 20 let starejša od nje in ima tiskarno. Nekega večera, po praznovanju Marininega rojstnega dne, Orlanda obide huda slabost. Marina ga nemudoma odpelje na urgenco in takoj odide. Orlando na urgenci umre. Namesto da bi v miru žalovala, se mora Marina soočiti z neprijetnimi vprašanji policije in zaničljivim odnosom Orlandove družine. Zdravniki in Orlandova družina ji ne verjamejo, policija jo zaslišuje, ker sumi, da je bila vpletena v njegovo smrt. Orlandova bivša žena ne dovoli Marini, da pride na pogreb; Orlandov sin grozi, da bo Marino vrgel iz stanovanja, v katerem sta živela skupaj z Orlandom. Marina je transseksualka in za večino Orlandove družine je njena spolna identiteta nesprejemljiva in perverzna. Namesto da bi v miru žalovala za ljubljeno osebo, se mora Marina boriti za pravico, da ostane to, kar je: kompleksna, močna, odkrita in fantastična ženska.

 

četrtek, 14. 6., ob 19:00 (4 €)

petek, 15. 6., ob 18:00 (4 €)

sobota, 16. 6., ob 20:00 (4 €)

Ljubiti Pabla

Loving Pablo, biografska kriminalna drama, Španija (2017), 123', Karantanija Cinemas

 

Scenarij: Fernando León de Aranoa
Režija: Fernando León de Aranoa
Igrajo: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard, Julieth Restrepo, Lillian Blankenship

 

Dogajanje je postavljeno v Kolumbijo v zadnja desetletja prejšnjega stoletja. Novinarka in medijska zvezda Virginia Vallejo (Penélope Cruz) se zaplete v romantično razmerje z zloglasnim preprodajalcem drog Pablom Escobarjem (Javier Bardem), kljub temu, da je bil poročen in imel družino. Eden najbogatejših ljudi na svetu je bil znan kot vodja kolumbijske mafije, ki je trgoval s kokainom in ga tihotapil v ZDA. Za kratek čas je vstopil tudi v politiko in prav ljubica Virginia ga je naučila, kako komunicirati z mediji in novinarji ter kako se obnašati v javnosti. Njuno razmerje je trajalo pet let. Da pa bi Escobarja ustavili pri nečednih poslih, se na Virginio obrne agent Shepard s prošnjo, da bi kralja kokaina, kot se ga je prijel vzdevek, prepričala v takšno odločitev.

 

 

ponedeljek, 18. 6. 2018, ob 19:30 (abonma kino klub in izven, 4 €)

Tri sekunde
Three Seconds, športna drama, Rusija (2018), 134', Famous Fox d. o. o.

Režija: Anton Megerdichev
Igrajo: Vladimir Mashkov, John Savage, Marat Basharov

Tri sekunde je film, ki temelji na resničnih dogodkih, ki so se zgodili na olimpijskih igrah leta 1972 v Münchnu. Osredotoča se na legendarno zaključno tekmo med košarkarskima ekipama ZSSR in ZDA. Tri sekunde pred koncem tekme Američani vodijo z eno točko prednosti. Američani se že veselijo zmage, saj so prepričani, da se v treh sekundah rezultat ne more spremenil. Ali lahko trener ruske reprezentance navdihne svoje varovance, da storijo nemogoče – in premagajo do takrat nepremagane Američane.
V ozadju osrednjega športnega dogodka pa se odvijajo prave človeške drame.

 

torek, 19. 6. 2018, ob 19:00 (film tedna, 4 €)

Filmske zvezde ne umirajo v Liverpoolu
Film Stars Don't Die in Liverpool, biografska romantična drama, Velika Britanija (2017), 106', Cinemania Group

Scenarij: Matt Greenhalgh
Režija: Paul McGuigan
Igrajo: Annette Bening, Jamie Bell, Julie Walters, Kenneth Cranham, Vanessa Redgrave, Stephen Graham

Film, posnet po knjigi britanskega igralca Petra Turnerja, pripoveduje o njegovem razmerju z legendarno in ekscentrično hollywoodsko zvezdnico Glorio Grahame v zadnjih letih njenega življenja. Senzualna femme fatale se je v petdesetih letih pojavljala ob velikih imenih, kot so Humphrey Bogart, Robert Mitchum, Lana Turner in Kirk Douglas, leta 1952 pa za nastop v Minnellijevem Mestu iluzij (The Bad and The Beautiful) prejela oskarja za stransko žensko vlogo. Mladi Turner jo je spoznal leta 1978 v Liverpoolu, kjer je igralka, takrat že v poznih petdesetih, nastopala v manjših gledaliških produkcijah. Jamie Bell (Billy Elliot) in Annette Bening v resnični ljubezenski zgodbi med mladim britanskim igralcem in ugašajočo hollywoodsko zvezdo.

 

ponedeljek, 25. 6., ob 19:00 (4 €)
Zemlja: Nepozaben dan
Earth: One Amazing Day, družinski dokumentarec, Velika Britanija (2017), 95', Fivia

Scenarij: Richard Dale, Frank Cottrell Boyce
Režija: Richard Dale, Fan Lixin, Peter Webber

Film Zemlja: Nepozaben dan je podan s humorjem, intimnostjo, čustvenostjo in osupljivim občutkom za filmsko lepoto; je očarljiva kinematografska in do družine prijazna dogodivščina, ki prinaša spektakularno spoznanje, da vsak dan vsebuje več nevidenih dram in čudes, kot si jih sploh lahko zamislimo.

 

torek, 26. 6., ob 19:00 (4 €)

Jupitrova luna

Jupiter holdja, distopični znanstvenofantastični triler, Madžarska (2017), 128', Fivia

Režija: Kornél Mundruczó

Scenarij: Kata Wéber
Igrajo: Zsombor Jéger, Merab Ninidze, György Cserhalmi, Móni Balsai

Nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.

Festivali, nagrade: Cannes. Najboljši celovečerec, najboljši vizualni učinki, posebna nagrada za umetniški dosežek – Sitges. Ekumenska nagrada – Norveški filmski festival. Najboljši režiser – Fantastic Fest, Austin. Najboljša fotografija, najboljši vizualni dizajn (scenografija) – Teden madžarskega filma. Zlata kamera 300 – Festival bratov Manaki, Bitola. Karlovi Vari. Sarajevo. Busan.

 


 

Filmski abonmaji

 

FILMSKI ABONMA KINO KLUB

Večerni filmski abonma zajema devet filmskih predstav. Namenjen je ljubiteljem sedme umetnosti z žanrsko razgibanim izborom in ambicijo iskanja odlične filmske produkcije. Gre za izbrane filmske naslove svetovne produkcije, s poudarkom na evropskem filmu, nagrajenih filmih in filmih s festivalov. Predstave bodo praviloma vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 19.30.

Imetnike filmskega abonmaja KINO KLUB bomo obveščali in vabili na občasne dogodke in delavnice s področja filma, ki bodo v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Vsi imetniki filmskega abonmaja KINO KLUB si lahko v času od 1. 10. 2017 do 31. 5. 2018 ogledajo vse predstave FILM TEDNA po znižani ceni 3 EUR.

 

FILMSKI ABONMA KINO OB KAVI

Filmski abonma v dopoldanskem času je namenjen ogledu odličnih filmov, druženju ob kavi, čaju in pogovoru. Letos zajema ta abonma devet predstav. Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film in ga po njej skupaj z obiskovalci pokomentiral. Predstave bodo praviloma vsak drugi torek v mesecu ob 10. uri.

K vpisu tega abonmaja vabita Kulturni dom Slovenj Gradec in Mocis, U3ŽO (Univerza za tretje življenjsko obdobje Slovenj Gradec).

 

ŠOLSKI FILMSKI ABONMA

Prva projekcija bo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri (programsko enaka, a ob različnih urah).

Ta abonma zajema devet filmskih predstav. Gre za izbran, žanrsko razgiban izbor kakovostne filmske produkcije. Predstave bodo praviloma vsak prvi torek v mesecu ob 14. in 17. uri.

Strokovno usposobljen sodelavec bo pripravil uvod in po projekciji vodil pogovor o filmu. Skozi sezono bo predstavil zgodovino filma, spregovoril o filmski teoriji, produkciji, fotografiji v povezavi z ogledanimi filmi.

Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film (didaktično, filmska vzgoja), po njej pa ga skupaj z obiskovalci pokomentiral, po potrebi razložil in odgovarjal na vprašanja.

O zgodovini filma, filmski teoriji, produkciji filma. O zgodbi (narativno), kadriranju, barvah, estetiki (fotografija) in še kakšnem, seveda v odvisnosti od predstavljenega oziroma predvajanega filma.

Abonma se vključuje med ponujene obvezne izbirne vsebine na srednjih šolah.

 

 

Cenik rednih cen filmskih predstav v Kulturnem domu Slovenj Gradec:

• redni cena vstopnice 4 EUR

• 3D film 5 EUR

• nedeljske kino matineje 3,50 € (tudi za 3D filme)

Additional Info

 • Datum:
 • Lokacija: Kulturni dom SG

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information