Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

ART KINO PROGRAM

Kino Kulturni dom Slovenj Gradec si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma predvsem evropske in drugih nacionalnih produkcij po svetu. Smo tudi ustanovni člani Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma in člani evropske mreže prikazovalcev Europa Cinemas.

 

ART KINO PROGRAM april 2018

 


 

ponedeljek, 2. 4. 2018, ob 18:00 ( 4 €)

 

MARIJINA ZEMLJA
igrani dokumentarni film, Španija, 116'
Režija: Juan Manuel Cotelo
Igrajo: John Bruchalski, Silvia Buso, Clara Cotelo, Juan Manuel Cotelo, Lola Falana

 

 Zgodba v režiji Juana Manuela Cotela govori o odvetniku, ki natančno kot hudičev advokat izprašuje ljudi, ki trdijo, da so doživeli mistično srečanje z devico Marijo. Film, narejen kot vohunski triler, odgovarja na vprašanje, ali so pričevanja ljudi, ki trdijo, da so videli Marijo, resnična ali ne. Poglobi se tudi v vprašanja, kdo je ta bog, ki se imenuje »Oče«, kdo je Jezus ter kakšno vlogo in pomen ima njegova mati Marija. In, če vse drži; kakšne posledice ima to za moje življenje? Pomembno vlogo imajo tudi mesta Marijinega prikazovanja (Guadalupe, Medjugorje, Lurd in Fatima).

    

 

  


 

torek, 3. 4. 2018, ob 14:00 in 17:00 (3,5 €) - Šolski filmski abonma in izven

 

ZADNJI LEDENI LOVCI

Dokumentarni film

Slovenjija, 2017, 72'

Režija: Jure Breceljnik, Rožle Bregar

Igrajo: Pia Anning Nielsen, Tobias Ignatiussen, Anda Kuitse

 

Film pripoveduje zgodbo o trenutni generaciji inuitskih lovcev na vzhodni Grenladniji in predstavlja zadnje poglavje v njihovi dolgi in bogati zgodovini. Dolgo obalo vzhodne Grenlandije poseljuje približno 4.500 prebivalcev. To območje je eno najredkeje poseljenih krajev na Zemlji. Zaradi izolacije, ki jo je povzročila ledena kapa, na območju vzhodne Grenlandije ni bilo kolonizacije, prav tako je bilo to območje neznano vsem, ki so zunaj lokalnega prebivalstva. Kljub temu je v zadnjih petih generacijah »moderni« svet le vstopil tudi na vzhodno Grenlandijo. Ravno zaradi tega se je bila v preteklih 100-ih letih populacija vzhodne Grenlandije primorana spopasti z dramatičnimi spremembami. Svet Inuitov se namreč spreminja s svetlobno hitrostjo.

 

 

 

torek, 3. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

 

POKLIČI ME PO SVOJEM IMENU

Romantična drama

Italija/Francija/Brazilija/ZDA, 2017, 132ʹ

Režija: Luca Guadagnino

Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel

 

17-letni Elio preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver, ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati izgovore, da bi se družil s prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, ko pa naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic omaja njun odnos, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo.

Nagrade: Oskar za prirejeni scenarij, Kinotripova nagrada mladinske žirije – Liffe, nagrada združenja filmskih kritikov San Francisca za najboljši prirejeni scenarij, nagrade združenja filmskih kritikov Chicaga za najboljšo moško vlogo, najbolj obetavnega igralca in najboljši prirejeni scenarij

 


 

ponedeljek, 16. 4. 2018, ob 19:30 (4 €) - Abonma Kino klub in izven

 

 

ŽAREK V SRCU
drama, Francija, 95'
Režija: Claire Denis
Igrajo: JulieƩe Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko
Nagrade: Cannes, New York, London, Busan, Viennale, LIFFe.

 

Juliette Binoche v vlogi pariške slikarke, ki v ljubezenskih avanturah išče pot do resnične ljubezni. Posneto po navdihu Barthesovih Fragmentov ljubezenskega diskurza.

Isabelle je pariška umetnica, ki se po ločitvi spušča v vrsto bežnih spolnih razmerij. Tu je Vincent, arogantni bankir, ki jo pripelje do orgazma samo, kadar razmišlja, kako odbijajoč se ji zdi. Nato mladi melanholični igralec, čigar kronična neodločnost ni ovira, da ga ne bi zvabila v posteljo. Potem so tu še nadaljnje priložnosti: njen čudaški občudovalec na lokalni ribji tržnici ali pa delavec, ki vzbudi odkrit odpor pri njenih svetovljanskih kolegih. Morda pa so vse poti usmerjene k vedeževalcu v podobi Gérarda Depardieuja, ki svojo prerokbo ukroji tako, da bi jo pripeljal k sebi ...

 

Žarek v srcu Žarek v srcu Žarek v srcu Žarek v srcu

 


 

četrtek, 5. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

petek, 6. 4. 2018, ob 20:00 (4 €)

sobota 7. 4. 2018, ob 18:00 (4 €)

 

GRINGO

Akcijska komedija

Avstralija/ZDA, 2018, 111'

Režija: Nash Edgerton

Igrajo: Charlize Theron, Amanda Seyfried, Thandie Newton, Joel Edgerton,  David Oyelowo

 

Ameriška korporacija, mehiški kartel kombinacija, ki se ne more dobro končati! David Oyelowo je v vlogi nedavno poročenega vljudnega poslovneža, z deležem v farmacevtskem podjetju, ki se pripravlja vstopiti na borzo. Zgodba se zaplete, ko se mu življenje zaradi incidenta v Mehiki spremeni v pekel. V tistem trenutku postane vljudni ameriški poslovnež nenadoma zločinec. Črna akcijska komedija, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

 


 

nedelja, 15. 4. 2018, ob 10:00 (3,5 €)

 

LEO DA VINCI: MISSION MONALISA (sinhronizirano)
animirana pustolovščina, Italija

 

V mestu Vinci življenje teče mirno. Leonardo se ukvarja z novim, neverjetnim izumom, prijatelj Lorenzo mu pomaga, Lisa pa ju opazuje in se jima posmehuje. Ko od pripovedovalca zgodb izvedo za skriti zaklad, se trojica poda na lov za izgubljenim bogastvom.

 

 


 

nedelja, 22. 4. 2018, ob 10:00 - 2D Matineja

 

 

ČEBELICA MAJA: MEDENE IGRE 3D (sinhronizirano)
animirana družinska pustolovščina, Nemčija/Avstrija, 83'

 

Čebelica Maja, ob kateri so odraščale mnoge generacije, v novi vznemirljivi pustolovščini za vso družino! Čebelica Maja se je prvič pojavila pred več kot sto leti in je kmalu postala ena najbolje branih knjig tistega časa, priljubljena pri otrocih in pri odraslih. Po prvi filmski uspešnici, ki je navduševala občinstvo vseh generacij, prihaja nadaljevanje medene zgodbe. V Majinem panju tokrat vlada razburjenje. Poletja je konec in prišel je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s pomembnim sporočilom za kraljico. 

 

 

 

   

 

 

 


 

ponedeljek, 9. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

torek, 17. 4. 2018, ob 19:00 (4 €) 

 

MOŠKI NE JOČEJO

Drama

Bosna in Hercegovina, 2017, 98'

Režija: Alen Drljević

Igrajo: Sebastian Cavazza, Boris Isaković, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo

 

V odmaknjenem gorskem hotelu se skoraj dve desetletji po koncu jugoslovanske vojne na terapevtski delavnici zberejo veterani različnih narodnosti in veroizpovedi, da bi se spopadli s travmatičnimi izkušnjami. A v naelektrenem ozračju, polnem predsodkov, nezaupanja, sovraštva in zamer, lahko vsaka nepremišljena beseda ali napačen pogled znova sprožita konflikt.

 


 

nedelja, 8. 4. 2018, ob 10:00 (3,5€) - 2D

sobota, 14. 4. 2018, ob 16:00 (4 €) - 2D

sobota 21. 4. 2018, ob 16:00 (4 €) - 2D

 

PETER ZAJEC

Družinska animirana pustolovščina

Avstralija/ZDA/Velika Britanija, 2018, 95'

Režija: Will Gluck

Igrajo: Elizabeth Debicki, Margot Robbie, Domnhall Gleeson, Daisy Ridley

 

Film Peter Zajec pripoveduje še nikoli prej prikazano zgodbo, ki se začne, ko Petrova družina prevzame kmetijo starega gospoda Gregorja, ki jo nato podeduje mladi Tomaž Gregor, bistveno bistrejši in bolj ostroumen, kar je za razigranega Petra dodaten izziv in nikakor ne pomeni konca zabave. Tomaž Gregor se ne izkaže samo za velikega sovražnika, temveč tudi za morebitnega tekmeca. Zaljubi se namreč v krajevno slikarko Betko, ki je zajčkova nadomestna mama. Peter ima zdaj dodaten razlog, da spodi prišleka, zato se njegova prizadevanja nazadnje spremenijo v pravo bitko, tako za kmetijo kot za naklonjenost lepe Betke. In Peter bo moral na koncu spoznati, da korenje in slava nikoli ne bosta pomembnejša od ljubezni in družine.

 

 


 

ponedeljek, 30. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

 

THELMA
mistična drama, Norveška
Režija: Joachim Trier
Igrajo: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen


Thelma, ki izhaja iz zelo verne družine, se odpravi študirat v Oslo. Ob srečanju z Anjo,
ki jo takoj prevzame, se v njej prebudijo čustva, s tem pa tudi nadnaravne sposobnosƟ.
Vzroki za nenehne Thelmine napade se počasi razjasnijo, a pri tem se mora soočiti s
svojo tragično preteklostjo.

 

 

 


 

torek, 10. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

 

SLAVA


Drama

 

Bolgarija, Grčija, 2016, 101'

 

Režija: Kristina Grozeva, Petar Valčanov

 

Igrata: Stefan Denolyubov, Margita Gosheva

 

 

Ko železniški delavec Canko Petrov najde vrečo denarja, se kot pošten državljan odloči, da ga bo predal policiji. V zahvalo ga država nagradi z novo ročno uro, ki pa kaj kmalu neha teči. Medtem se Julia Staikova, arogantna vodja službe za odnose z javnostmi na Ministrstvu za promet, odloči, da bo novopečenega junaka izkoristila za odvračanje pozornosti od korupcijskega škandala.

 

 


 

četrtek, 19. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

ponedeljek, 23. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

 

TAKSI 5

 

Akcijska komedija

 

Francija, 2018

 

Režija: Franck Gastambide

 

Igrajo: Salvatore EspositoSand Van RoyFranck GastambideSabrina OuazaniBernard Farcy

 

Peto nadaljevanje najslavnejše francoske akcijske komedije, ki jo je pred skoraj 20 leti režiral Luc Besson. Policijski uslužbenec, ki ga premestijo na marsejsko policijsko postajo, mora prijeti skupino italijanskih roparjev v ferrarijih. 

 


 

torek, 24. 4. 2018, ob 19:00 (4 €)

 

GASTON ZGAGA

 

Francija, 2018, 85'

 

Režija: Pierre-François Martin-Laval

 

Igrajo: Théo Fernandez, Pierre-François Martin-Laval, Arnaud Ducret, Alison Wheeler, Jérôme Commandeur

 

 

Gaston je zaposlen kot znanstvenik v uspešnem podjetju, katerega geslo je: Narediti koristno iz nekoristnega. Gastona se zdrav razum izogiba v širokem loku in zahvaljujoč svoji nerodnosti, nenehno izziva nezgode, kar nervira njegovega šefa. Ali bo Gaston uspel rešiti podjetje pred samim sabo?

 

 

 


 

torek, 10. 4. 2018, ob 10:00 (4 €) - Abonma kino ob kavi

 

Oblika vode

Guillermo Del Toro / ZDA / 2017 / 119 min / angleščina 

Življenje osamljene delavke v strogo varovanem vladnem laboratoriju (Sally Hawkins) se za vedno spremeni, ko odkrije vznemirljiv tajni eksperiment. Fantastična ljubezenska zgodba, postavljena v čas hladne vojne, je Guillermu del Toru (Favnov labirint) prinesla zlatega leva v Benetkah.

 

 


 

 

nedelja 29. 4. 2018, ob 10:00 (3,5 €)

 

DVIGNI SIDRO

 

 

 

 


 

Filmski abonmaji

 

FILMSKI ABONMA KINO KLUB

Večerni filmski abonma zajema devet filmskih predstav. Namenjen je ljubiteljem sedme umetnosti z žanrsko razgibanim izborom in ambicijo iskanja odlične filmske produkcije. Gre za izbrane filmske naslove svetovne produkcije, s poudarkom na evropskem filmu, nagrajenih filmih in filmih s festivalov. Predstave bodo praviloma vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 19.30.

Imetnike filmskega abonmaja KINO KLUB bomo obveščali in vabili na občasne dogodke in delavnice s področja filma, ki bodo v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Vsi imetniki filmskega abonmaja KINO KLUB si lahko v času od 1. 10. 2017 do 31. 5. 2018 ogledajo vse predstave FILM TEDNA po znižani ceni 3 EUR.

 

FILMSKI ABONMA KINO OB KAVI

Filmski abonma v dopoldanskem času je namenjen ogledu odličnih filmov, druženju ob kavi, čaju in pogovoru. Letos zajema ta abonma devet predstav. Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film in ga po njej skupaj z obiskovalci pokomentiral. Predstave bodo praviloma vsak drugi torek v mesecu ob 10. uri.

K vpisu tega abonmaja vabita Kulturni dom Slovenj Gradec in Mocis, U3ŽO (Univerza za tretje življenjsko obdobje Slovenj Gradec).

 

ŠOLSKI FILMSKI ABONMA

Prva projekcija bo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri (programsko enaka, a ob različnih urah).

Ta abonma zajema devet filmskih predstav. Gre za izbran, žanrsko razgiban izbor kakovostne filmske produkcije. Predstave bodo praviloma vsak prvi torek v mesecu ob 14. in 17. uri.

Strokovno usposobljen sodelavec bo pripravil uvod in po projekciji vodil pogovor o filmu. Skozi sezono bo predstavil zgodovino filma, spregovoril o filmski teoriji, produkciji, fotografiji v povezavi z ogledanimi filmi.

Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film (didaktično, filmska vzgoja), po njej pa ga skupaj z obiskovalci pokomentiral, po potrebi razložil in odgovarjal na vprašanja.

O zgodovini filma, filmski teoriji, produkciji filma. O zgodbi (narativno), kadriranju, barvah, estetiki (fotografija) in še kakšnem, seveda v odvisnosti od predstavljenega oziroma predvajanega filma.

Abonma se vključuje med ponujene obvezne izbirne vsebine na srednjih šolah.

 

 

Cenik rednih cen filmskih predstav v Kulturnem domu Slovenj Gradec:

• redni cena vstopnice 4 EUR

• 3D film 5 EUR

• nedeljske kino matineje 3,50 € (tudi za 3D filme)

Additional Info

 • Datum: marec 2018
 • Lokacija: Kulturni dom SG

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information