Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

ART KINO PROGRAM

Kino Kulturni dom Slovenj Gradec si ves čas prizadeva za popularizacijo in večjo dostopnost umetniškega in kakovostnega filma predvsem evropske in drugih nacionalnih produkcij po svetu. Smo tudi ustanovni člani Art kino mreže Slovenije, združenja prikazovalcev umetniškega in kakovostnega filma in člani evropske mreže prikazovalcev Europa Cinemas.

 

ART KINO PROGRAM julij/avgust 2018

 


 

 

Pokliči me po svojem imenu

Call Me by Your Name, romantična drama, Italija (2017), 132’, Con film

 

Film je prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij, ter 3 nominacije za zlate globuse!

 

Scenarij: James Ivory, André Aciman, Luca Guadagnino

Režija: Luca Guadagnino

Igrajo: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois, Vanda Capriolo, Antonio Rimoldi, Elena Bucci, Marco Sgrosso, André Aciman, Peter Spears, Xhuliano Ujka

 

17-letni Elio (Timothée Chalamet) preživlja sproščeno poletje s starši na italijanskem podeželju. Mirno počitniško vzdušje popestri visok, zagorel ameriški študent Oliver, ki je prišel v Italijo, da bi delal z Eliovim očetom, uglednim profesorjem antične kulture. Elio sprva ohranja varno razdaljo, sčasoma pa začne iskati vedno nove izgovore, da bi se družil z novim prišlekom, čeprav ga kot otrok izobraženih akademikov rad zasmehuje, tudi zaradi ameriškega naglasa. Njuni besedni dvoboji postopno pridobijo erotično noto, in potem ko naposled izživita napeto spogledovanje s prvim poljubom, ki je hkrati igriv in čuten, postaneta neločljiva. Konec Oliverjevih počitnic v Italiji bo sicer omajal njun odnos, ampak to je le prva Eliova ljubezen, in čeprav je njuno nežno razmerje kratko, bo za vedno zaznamovalo Eliovo srce in dušo.

 

torek, 3. 7., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

Dotik vode

L'effet aquatique, romantična drama, Islandija (2016), 83’, Demiurg

 

Scenarij: Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget

Režija: Solveig Anspach

Igrajo: Florence Loiret Caille, Samir Guesmi, Didda Jonsdottir, Philippe Rebbot, Esteban, Olivia Cote

 

Samir je visok, suhljat upravitelj žerjava v štiridesetih letih, ki se na prvi pogled do ušes zaljubi v Agathe. Ko odkrije, da njegova simpatija dela kot plavalna učiteljica v mestnem bazenu, se odloči in se vpiše na tečaj plavanja, pa četudi so njegove plavalne spretnosti povsem dobre. Njegova laž vzdrži le tri treninge, nato pa na dan priplava resnica. Agathe sovraži lažnivce in vzroji. Da bi mu ušla, se odpravi na poslovno pot na Islandijo, med nesojenima ljubimcema pa zazeva ocean. Toda niti ocean ne ustavi Samirjevih čustev in še posebej ne njegove neuničljive trme ...

 

torek, 10. 7., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

Dvigni sidro

Elias og Storegaps Hemmelighet, animirana družinska pustolovščina, sinhronizirano, Norveška (2017), 73', Fivia

 

Scenarij: Simen Alsvik, Karsten Fullu

Režija: Simen Alsvik, Will Ashurst

Glasovi: Gašper Jarni, Maja Kunšič, Vesna Pernarčič, Andrej Murenc, Gašper Malnar

 

Zaradi bližajočega se neurja Erazem prejme klic iz Veleporta, naj priskoči na pomoč čolnu, ki je ob Črni špilji zašel v težave. Erazem pogumno in uspešno opravi reševalno nalogo in postane junak. Ker se je tako odlično odrezal, mu ponudijo službo rešilnega čolna v Veleportu. Ponudbo sprejme in gre poskusit srečo v veliko mesto. Vendar se izkaže, da je delo rešilnega čolna v Veleportu veliko zahtevnejše kot v Mali Dragi. Zagleda se v prikupno barčico Stelo in ob večerih se skupaj z njo in njenimi frajerskimi prijatelji potepa naokoli. Nekega večera naleti na tamkajšnjo tolpo, za katero sumi, da se ukvarja s kaznivimi dejanji. Stela ga opozori, naj se ji izogiba, saj sta dva njena prijatelja skrivnostno izginila. Namesto da bi se posvečal svojemu delu, se Erazem raje druži s Stelo, zato ga odpustijo. Nekega dne sledi vodji tolpe v Črno špiljo, kjer odkrije, da tolpa na skrivaj koplje norvegij, dragoceno kovino, ki oddaja elektromagnetne valove, ki vplivajo na vreme. Erazem ob pomoči starih in novih prijateljev pogumno razkrinka hudodelsko dejavnost tolpe in najde Stelina pogrešana prijatelja, ki ju je tolpa ugrabila in prisilila, da sta delala zanjo. Med dramatičnim in zadnjim soočenjem s tolpo se Črna špilja zruši in potone v morje. Ob tem se iz rudnika norvegija v atmosfero sprosti ogromna količina elektromagnetne energije. Ko se neurje poleže, na nebu ponovno zasije polarni sij, česar so Erazem in prijatelji zelo veseli. Končno lahko priredijo Avrorin festival, ki so ga tako težko čakali.

 

ponedeljek, 16. 7., ob 10:00 (počitniški program, 3.50 €)

 

-----------------

 

Družina

Družina, Slovenija (2017), 107’, Demiurg

 

Režija: Rok Biček

 

Rok Biček (Razredni sovražnik) je deset let beležil življenje mladeniča, ki je odraščal v zelo neobičajni družini. Film je prejel glavno nagrado na Tednu kritike v Locarnu in vesno za najboljši celovečerec v Portorožu.

 

torek, 17. 7., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

Žarek v srcu

Un beau soleil intérieur, romantična drama, Francija (2017), 95', Demiurg

 

Režija in scenarij: Claire Denis

Igrajo: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine, Josiane Balasko, Sandrine Dumas, Nicolas Duvauchelle, Alex Descas, Laurent Grevill, Bruno Podalydès, Paul Blain, Valeria Bruni-Tedeschi, Gérard Depardieu

 

Čuten, duhovit in pretanjen film francoske režiserke Claire Denis, navdahnjen s knjigo Fragmenti ljubezenskega diskurza Rolanda Barthesa, nas popelje skozi prizore iz življenja ženske, ki neutrudno išče ljubezen … končno pravo ljubezen.

Festivali, nagrade: Otvoritveni film in nagrada SACD – Štirinajst dni režiserjev, Cannes. Nominacija Evropske filmske akademije za najboljšo igralko. Nominacija za nagrado cezar za najboljšo igralko. Nominacija za nagrado lumière za najboljšo igralko. Karlovi Vari. New York. London. Busan. Viennale. LIFFe. AFI Fest. Torino. Palm Springs.

 

torek, 24. 7., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

V Ciambri

A Ciambra, drama, Italija (2017), 120', Demiurg

 

Režija in scenarij: Jonas Carpignano

Igrajo: Pio Amato, Koudous Seihon, Damiano Amato

 

Film, postavljen na italijanski jug in posnet s člani romske družine, pripoveduje avtentično zgodbo o fantu, za katerega zgodnji vstop v svet odraslih ni zgolj stvar preživetja. Producent filma je Martin Scorsese.

Festivali, nagrade: Nagrada Europa Cinemas Label – Štirinajst dni režiserjev, Cannes. Uradni italijanski kandidat za oskarja v kategoriji najboljši tujejezični film. Najboljši igralec – Sevilla. Nagrada Georgesa Delerueja za najboljšo glasbo – Gent. Zmagovalec v sekciji Cinema Extraordinaire – Bergen. Nagrada Nacionalnega združenja italijanskih filmskih kritikov za najboljši italijanski film – Trst. Nominacija za nagrado spirit za najboljšo režijo. Uradni izbor za nagrado LUX. Karlovi Vari. Toronto. CPH:PIX. London. Solun. AFI Fest. Zagreb. LIFFe.

 

torek, 31. 7., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

 

Dvojni ljubimec

L'amant double, romantična drama/triler, Francija (2017), 107', Fivia

 

Režija in scenarij: François Ozon

Igrajo: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer, Dominique Reymond, Fanny Sage, Jean-Édouard Bodziak

 

Chloé, krhka mlada ženska, se zaljubi v njenega psihoanalitika, Paula. Nekaj mesecev kasneje se z njim vseli, vendar kmalu odkrije, da njen ljubimec prikriva del svoje identitete.

 

torek, 7. 8., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

Plesna terapija

Finding Your Feet, romantična komedija, Velika Britanija (2017), 111', Fivia

 

Scenarij: Meg Leonard, Nick Moorcroft

Režija: Richard Loncraine

Igrajo: Joanna Lumley, Timothy Spall, Celia Imrie

 

Snobovska in zadrta 'lady' Sandra po skoraj štirih desetletjih zakona odkrije, da jo cenjeni soprog že dalj časa vara z najboljšo prijateljico. Pretresena ga zapusti in poišče (ne tako zelo) varno zavetje pri odtujeni starejši sestri Bif. Sestri si ne bi mogli biti bolj različni, saj je Bif boemska, svobodomiselna, neposredna, dovzetna le za serijske zmenke in predana zgolj svojim nenavadnim načelom. Toda stvari se obrnejo drugače, kot bi pričakovali in kar Sandra (vsaj njej se tako zdi) potrebuje: nerada prepusti Bif, da jo zvleče v njen amaterski plesni tečaj, kjer se sčasoma le postavi na (plesne!) noge in odkrije … ljubezen. Film s celo vrsto cenjenih zvezdniških imen angleškega filma in odrskih desk Imeldo Staunton, Celio Imrie, Timothyjem Spallom, Joanno Lumley in Davidom Haymanom je Plesna terapija sijajna, smešna sodobna komedija, ki ogreje srce, in zgodba predvsem o tem, da za nov začetek ni nikoli prepozno.

 

petek, 10. 8., ob 20:30 (4 €)

sobota, 11. 8., ob 20:30 (4 €)

 

-----------------

 

Skrivnostno ogledalo

Looking Glass, triler, Kanada (2018), 103', Fivia

 

Scenarij: Jerry Rapp

Režija: Tim Hunter

Igrajo: Nicolas Cage, Robin Tunney, Marc Blucas, Ernie Lively, Jacque Gray

 

Skrivnostno ogledalo je psiho-triler o paru, ki kupi star motel v puščavi. Toda kar zgleda kot lep začetek, se kmalu spremeni v divjo vožnjo skozi skrivnostni svet. Ray (Nicholas Cage) v motelu najde skrivnostno ogledalo, hkrati pa je priča grozljivemu umoru. V zapleteni igri mačke z mišjo mora Ray rešiti svojo ženo in sebe iz grozljive skrivnosti, povezane s hotelom in čudnimi ljudmi, ki ga obiskujejo.

 

sobota, 18. 8., ob 18:00 (4 €)

sobota, 25. 8., ob 20:30 (4 €)

 

-----------------

 

Prijazna dežela

Sweet Country, drama, Avstralija (2017), 113', Fivia

 

Režija: Warwick Thornton

Igrajo: Hamilton Morris, Bryan Brown, Sam Neill, Thomas M. Wright, Ewen Leslie, Gibson John, Natassia Gorey-Furber, Matt Day, Anni Finsterer, distribucija FIVIA – Vojnik

 

Avstralsko podeželje leta 1929. Sam, aborigin srednjih let, v samoobrambi ubije krutega in rasističnega vojnega veterana. Kot iskanemu morilcu belega človeka mu ne preostane drugega, kakor da z nosečo ženo pobegne v divjino.

Festivali, nagrade: Posebna nagrada žirije – Benetke. Zmagovalec sekcije Platforma – Toronto. Nagrada občinstva – Adelaide. Najboljši celovečerec – Asia Pacific Screen Awards. London. Busan. Viennale. Sundance. Rotterdam. LIFFe.

 

torek, 21. 8., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

-----------------

 

Stalinova smrt

The Death of Stalin, satira, Velika Britanija (2017), 106', Fivia

 

Scenarij: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin

Režija: Armando Iannucci

Igrajo: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Olga Kurylenko, Tom Brooke

 

Politično življenje v Sovjetski zvezi v 50-ih letih dobi mračno komično obliko v novem filmu Stalinova smrt mojstra politične satire, škotskega režiserja Armanda Iannuccija. Priredba francoskega stripa "La mort de Stalin" postavlja v središče politično delovanje in nemire po smrti nekdanjega sovjetskega voditelja Josepha Stalina in jih prikaže na najbolj zabaven način. Filmsko dogajanje poteka v Moskvi leta 1953. Po smrti sovjetskega diktatorja Stalina sledi popoln kaos v vrhu vlade, hkrati pa se prične boj za prosto delovno mesto. Med političnimi voditelji se začenja tekmovanje za prevlado … Georgij Malenkov, Nikita Hruščov in šef policije Lavrentij Pavlovič Berija. Medtem ko delajo veliko zmedo na samem vrhu prepiri le eskalirajo, drug drugemu pa zabadajo nož v hrbet. Ne ve se kdo sploh vodi državo.

 

torek, 28. 8., ob 20:30 (film tedna, 4 €)

 

 

 


 

Filmski abonmaji

 

FILMSKI ABONMA KINO KLUB

Večerni filmski abonma zajema devet filmskih predstav. Namenjen je ljubiteljem sedme umetnosti z žanrsko razgibanim izborom in ambicijo iskanja odlične filmske produkcije. Gre za izbrane filmske naslove svetovne produkcije, s poudarkom na evropskem filmu, nagrajenih filmih in filmih s festivalov. Predstave bodo praviloma vsak tretji ponedeljek v mesecu ob 19.30.

Imetnike filmskega abonmaja KINO KLUB bomo obveščali in vabili na občasne dogodke in delavnice s področja filma, ki bodo v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Vsi imetniki filmskega abonmaja KINO KLUB si lahko v času od 1. 10. 2017 do 31. 5. 2018 ogledajo vse predstave FILM TEDNA po znižani ceni 3 EUR.

 

FILMSKI ABONMA KINO OB KAVI

Filmski abonma v dopoldanskem času je namenjen ogledu odličnih filmov, druženju ob kavi, čaju in pogovoru. Letos zajema ta abonma devet predstav. Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film in ga po njej skupaj z obiskovalci pokomentiral. Predstave bodo praviloma vsak drugi torek v mesecu ob 10. uri.

K vpisu tega abonmaja vabita Kulturni dom Slovenj Gradec in Mocis, U3ŽO (Univerza za tretje življenjsko obdobje Slovenj Gradec).

 

ŠOLSKI FILMSKI ABONMA

Prva projekcija bo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri (programsko enaka, a ob različnih urah).

Ta abonma zajema devet filmskih predstav. Gre za izbran, žanrsko razgiban izbor kakovostne filmske produkcije. Predstave bodo praviloma vsak prvi torek v mesecu ob 14. in 17. uri.

Strokovno usposobljen sodelavec bo pripravil uvod in po projekciji vodil pogovor o filmu. Skozi sezono bo predstavil zgodovino filma, spregovoril o filmski teoriji, produkciji, fotografiji v povezavi z ogledanimi filmi.

Pred projekcijo bo vodja projekta predstavil film (didaktično, filmska vzgoja), po njej pa ga skupaj z obiskovalci pokomentiral, po potrebi razložil in odgovarjal na vprašanja.

O zgodovini filma, filmski teoriji, produkciji filma. O zgodbi (narativno), kadriranju, barvah, estetiki (fotografija) in še kakšnem, seveda v odvisnosti od predstavljenega oziroma predvajanega filma.

Abonma se vključuje med ponujene obvezne izbirne vsebine na srednjih šolah.

 

 

Cenik rednih cen filmskih predstav v Kulturnem domu Slovenj Gradec:

• redni cena vstopnice 4 EUR

• 3D film 5 EUR

• nedeljske kino matineje 3,50 € (tudi za 3D filme)

Additional Info

 • Datum:
 • Lokacija: Kulturni dom SG

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information