Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov
A+ R A-

Koncert okteta Breznik z gosti Ano ur'co al pej dve

sobota, 30. 6. 2018, ob 21:00 v atriju graščine Rotenturn


VOKALNA SKUPINA DRUŽINE BREZNIK
Začetki pevskega delovanja segajo daleč nazaj v leto 1976. Takrat smo prepevali: oče Viktor, mama Marija in trije otroci Vikica, Andrej in Dani. Kasneje so se nam pridružili naši otroci Aleš, Danijela, Gašper, Blaž in Tadeja. Pesmi so tako dobile nov zven.
V 42 letih delovanja so se vrstili številni nastopi širom po Sloveniji in v tujini; Italija, Avstrija, Češka, Slovaška, Hrvaška. Vsako leto sodelujemo na Reviji odraslih zborov Mislinjske doline v Slovenj Gradcu, številni so nastopi na radijskih in TV oddajah. Izdani sta bili dve avdio kaseti in
CD plošča (Po zelenem travniku), ob 35 letnici pa CD plošča (Pesem večna je). Leta 2016 v mesecu novembru smo praznovali visoki jubilej, 40 letnico pevskega delovanja, in ob tej priložnosti pripravili zelo uspešen koncert v domačem kraju Pameče. Takrat se nam je pridružila tudi že četrta generacija Breznikov, ki danes šteje že enajst naših malčkov. Pojemo predvsem koroške ljudske pesmi, naš repertoar pa so tudi umetne pesmi in priredbe zabavnih pesmi.
S tem poslanstvom bomo seveda tudi nadaljevali.

 

Ano ur'co al'pej dvej
Posebnost ansambla je ta, da igra predvsem slovenske tržaške narodne ali ponarodele pesmi. Nastopa v tržaških narodnih nošah in je v taki zasedbi edina v zamejstvu. Člani skupine: pevki Marta Fabris in Sara Jablanšček, pevca Boris in Igor Košuta, harmonikarja Igor Zobin in Zoran Lupinc, kitarist Igor Starc in kontrabasist Peter Kuk.

Skupina je sodelovala na različnih glasbenih festivalih v Sloveniji z odličnimi uvrstitvami in na radijskih ter televizijskih oddajah. V petnajstih letih delovanja je pripravila več samostojnih koncertov in se udeležila raznih kulturnih prireditev v Sloveniji, Italiji in Avstriji. Posnela je tri zgoščenke in predstavila na raznih nastopih poleg narodnih tudi avtorske pesmi. Pri priredbah so sodelovali ugledni glasbeniki, kot npr. Aleksander Vodopivec, Ivan Florjanc, Zoran Lupinc in Adi Danev.

S svojo dejavnostjo skušajo člani ansambla ohranjati in ovrednotiti ljudsko izročilo ter približati poslušalcem pesmi v sodobnejših priredbah. Skupina je sodelovala na različnih glasbenih festivalih v Sloveniji z odličnimi uvrstitvami in na radijskih ter televizijskih oddajah. V bodoče pa načrtujejo tudi predstavitev svojih starejših in novejših avtorskih pesmi.

 

Slovenjegraško poletje 2018.

Vstop je prost!

Additional Info

 • Datum: 30. 6. ob 21:00
 • Lokacija: Graščina Rotenturn

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information