Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 13.00 – 15.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » G. Roman Novak
A+ R A-

VESELI DECEMBER (ob sobotah ob 10:00)


sobota, 2. 12. 2017, ob 10:00 (veseli december, vstop je prost)

Lisička in druge zgodbe
izbor kratkih animiranih filmov, 36', Društvo 2 koluta, 2+

Čas za netopirje / Bat Time
Elena Walf, Nemčija, 2015, 4 minute
Ko se na kmetijo spusti noč, se prebudi mali netopir. O, kako sijajno bi bilo lajati s psom ali kikirikati s petelinom ... pa skakati in plesati!

Lisička / Le Renard minuscule
Aline Quertain, Sylwia Szkiladz, Francija / Belgija / Švica, 2015, 8 minut
Lisička sredi bujnega vrta spozna pogumno deklico, ki goji velikanske rastline!

Glavo pokonci! / Kopf Hoch!
Gottfried Mentor, Nemčija, 2015, 3 minute
Kozi se učita druga od druge.

November / Novembre
Marjolaine Perreten, Francija, 2015, 4 minute
Na bregove potoka je prišla jesen. Male živali so zaposlene s pripravami na dolgo prihajajočo zimo.

Rokavička / La moufle
Clementine Robach, Belgija / Francija, 2014, 8 minut
Sneži. Lily z dedkom izdeluje ptičjo hišico, da bi ptice laže preživele zimo. K vznožju drevesa, kamor hišico pritrdita, odloži svojo rokavico …

Miriam in izgubljeni pes / Miriami kodutu koer
Andres Tenusaar, Estonija, 2015, 5 minut
Otroci izgubljenega kužka odpeljejo v hišo in mu iz škatel pripravijo prijeten kotiček.

Tiger
Kariem Saleh, Nemčija, 2015, 4 minute
Na krožniku je natisnjen zadovoljen majhen tiger. Če ga pustiš samega in na krožniku ne bo hrane, bo odtaval po mizi, da najde kaj za pod zob.

V filmih, v katerih pomembno vlogo odigra prijateljstvo, nastopajo lisička, tiger, Mirjam in izgubljeni pes, pa rokavička in še kdo! Program je primeren tudi za prvi obisk kina.

 


sobota, 16. 12. 2017, ob 10:00 (veseli december, vstop je prost)

Zverinice iz gozda Hokipoki (sinhronizirano)
Dyrene i Hakkebakkeskogen, animirani film, Norveška (2016), 75', 4+, sinhronizirano

Režija: Rasmus A. Sivertsen

Lutkovni muzikal ali basen, ki nas nostalgično spomni na Zverinice iz Rezije.
Mišek Lenivšek nima nič, in hkrati vse. Ni mu do običajnega življenja, v katerem se veliko dela. Raje vandra po svetu s kitaro in pesmijo ter tisto, kar potrebuje, poišče pri prijateljih. Teh je v gozdu Hokipoki veliko, sem in tja pa jim ponagaja zviti in nekoliko črnogledi lisjak Zmikavt. Miškam povzroča skrbi, saj je mesojedec. Gozdne živalce se želijo dogovoriti za pravila, ki bi vsem omogočila življenje v miru: vse živali naj bodo prijateljice, nihče ne sme jesti živih bitij; kdor je len in si ne najde hrane sam, je ne sme vzeti drugemu. Zmikavta zelo skrbi, kaj bo odslej jedel. Mišek Polde pa pravi: samo če držimo skupaj in smo prijatelji, si lahko tudi pomagamo.

 


sobota, 23. 12. 2017, ob 10:00 (veseli december, vstop je prost)

Medved Bamsi in čarovničina hči (sinhronizirano)
Bamse och häxans dotter, animirani film, Švedska (2016), 65', Fivia, 4+, sinhronizirano

Režija: Christian Ryltenius

Gozdna pustolovščina, ki pokaže, kako pozabiti na razlike in združiti moči. Lekcija o premagovanju predsodkov za mlajše otroke.
Mala lisička Lonja je naveličana izobčenega življenja globoko v gozdu, kjer prebiva z mamo, čarovnico Nežo. Zato se izmuzne v Bamsijevo vas in se pridruži otrokom na čisto običajen šolski dan. Čeprav se trudi, da bi bila kot vsi ostali, se ne zna igrati, v stiski pa se zateče k čarovniji in otroci jo izločijo. Ko se vrne domov, ji jezna mama Neža postreže z zgodovinsko lekcijo o preganjanju čarovnic, ki je pripeljala do tega, da se morata skrivati pred vsemi. Medtem voluhar Krez najde zlato na dnu Bobrovega jeza. Da bi ga nabral, hoče jez porušiti, Bamsi pa je odločen, da mu prekriža načrte. Krez ni močan, je pa zvit, zato izkoristi čarovnici Nežo in Lonjo, da začarata Bamsija in druge odrasle …

 


sobota, 30. 12. 2017, ob 10:00 (veseli december, vstop je prost)

KOYAA in nagajivi predmeti
izbor kratkih animiranih filmov, Slovenija (2017), 32', 3+ brez dialogov

Režiser: Kolja Saksida
Scenarista: Marko Bratuš, Kolja Saksida
Sinhronizatorja: Frano Mašković, Žiga Saksida

Na gorski polici nad oblaki prebivata Koyaa in njegov prijatelj Krokar. Čeprav sta odmaknjena od vrveža, živita razburljivo življenje, v katerem ni prostora za dolgčas. To je Koyeeva zasluga, saj se zapleta v zabavne prigode s predmeti iz vsakdanjega življenja. Nogavice, šal, zvezek ali ležalnik Koyii nagajajo prav vsak dan. Včasih se mu spretno skrivajo, visoko letijo ali nepredvidljivo skačejo, spet drugič razposajeno tekajo naokoli. Koyeeve nenavadne dogodivščine so resda polne zmešnjav in ropota, a z dobro voljo in ustvarjalnim reševanjem nastalih zagonetk mu vsakič znova uspe rešiti situacijo. S Koyoo je zabavno, česar se zaveda tudi Krokar, njegov zvesti prijatelj, ki je zatopljen v grajenje ptičjih hišic.

KOYAA – LAJF JE ČIST ODBIT
pilotni film, 2011, 3’
Na skalni polici se prebuja nov dan. Koyaa se preteguje pred hišo, prijatelj Krokar v bližini bere knjigo. Koyaa ne opazi, da ima odvezane vezalke in nerodno pade. Zaveže jih, a se mu takoj razvežejo, potem pa mu še uidejo iz čevljev in začno razgrajati po skalni polici. Bo Koyaa kos čudnemu dogajanju?

KOYAA – RAZIGRANI AVTOMOBILČEK
2017, 2’45’’
Na deževen dan se Koyaa odloči, da bo pospravil sobo. V ozadju Krokar meri leseno desko za novo ptičjo hišico. Ko Koyaa konča s pospravljanjem, se ponosno razgleda naokoli, ob tem pa stopi na avtomobilček in na njem neobvladljivo kroži sem in tja po sobi. Razigrani avtomobilček z vragolijami nagaja Koyii in ne želi nazaj na svoje mesto. Koyaa z ustvarjalno domislico reši problem in v hiši znova zavlada red.

KOYAA – DIVJI LEŽALNIK
2017, 2’45’’
Na poletni dan želi Koyaa počivati na ležalniku. Krokar je zatopljen v izdelavo nove ptičje hišice iz slame. Koyaa se uleže in si z dlanjo pred soncem zakrije obraz. Ležalnik se nepričakovano zapre in tesno stisne Koyoo, potem pa se nenadoma odpre, da Koyaa kot iz topa poleti proti skalni steni, kjer se oprime ovijalke. Iz ovijalke oblikuje laso, ujame ležalnik, ki pa ga potegne, da jezdi na njem kot na rodeu. Koyoo lahko reši le premišljen korak.

KOYAA – LETEČI ZVEZEK
2017, 2’45’’
Na lep jesenski dan se Koyaa odloči, da bo popisal delovni zvezek. Krokar zlaga revije in časopise. Koyaa odpre platnico, a se ta sama zapre nazaj. Poskuša jo ponovno odpreti, a mu zvezek uide in poleti visoko v zrak. Koyaa skoči na mizo, vendar ga nikakor ne more zagrabiti. Med lovljenjem dobi idejo, kako umiriti zvezek, Krokar pa medtem iz časopisov sestavi novo ptičjo hišico.

KOYAA – PLEŠOČE NOGAVICE
2017, 2’45’’
Jutro je, ko Koyoo prebudi zvok budilke. Krokar se ukvarja s klobčičem volne. Koyaa odpre predal, da bi iz njega vzel par nogavic, vendar nogavici oživita! Migljata kot naviti, mu uideta iz rok in začneta poskakovati po sobi. Nogavici skočita v košaro za perilo, Koyaa pa pogumno za njima. Eno uspe ujeti, a druga se mu spretno skrije. Koyaa razmišlja in naposled dobi idejo, kako bo tudi drugo nogavico zvabil iz njenega skrivališča.

KOYAA – VZTRAJNE NALEPKE
2017, 2’45’’
Koyaa se domisli, da bi okno hiše polepil z nalepkami. Krokar nanaša lepilo na žičnato ogrodje za novo ptičjo hišico. Koyaa lepi nalepke na okno, vendar se mu ena za drugo sproti odlepijo. Poskuša jih zadržati s prsti, pa se mu izmaknejo, odletijo stran in poplesavajo v zraku. Koyaa se domisli odlične rešitve! Nalepke so prilepljene, Krokar pa se ponaša z novo ptičjo hišico.

KOYAA – ZMRZLJIVI ŠAL
2017, 2’45’’
Koyaa bi se rad naužil svežega zraka. Zunaj je zima, zato si namerava nadeti šal. Ko ga želi prijeti, šal oživi. Začne se plaziti po dnevni sobi kot kača in spretno izmikati Koyii. Krokar se na dogajanje požvižga in sestavlja ptičjo hišico iz ledenih kock. Šal se vije po Koyii, dokler mu ne zakrije oči. S šalom čez oči Koyaa izgubi orientacijo in zgrmi po tleh. Z bistroumno rešitvijo, ki se je lahko domisli le on, na koncu pretenta izmuzljivi šal.

Živjo, Koyaa!
dokumentarni film o zakulisju ustvarjanja, 2017, 11’20’’
Dokumentarni film nas popelje daleč nazaj, na sam začetek zgodbe o animiranem junaku Koyii, v otroški svet avtorja Kolje Sakside. Odprejo se nam vrata v zakulisje nastajanja animiranih filmov Koyaa, kjer spoznamo tudi ostale člane filmske ekipe in se na lastne oči prepričamo, kako izdelajo scenografijo, kako oživi Krokar in kako glavni junak Koyaa dobi svoj glas in stas. Medtem ko nam duhovito in poetično pripovedovanje od blizu predstavi Koyoo, nam film prefinjeno razkrije, da ni čaroben samo Koyaa, temveč svet animiranega filma na splošno.

Projekt 96 (zadnja ponovitev)

Nedelja, 01 Januar 2017 12:25 Published in Prihaja v kino Slovenj Gradec

petek, 22. 12. 2017, ob 18:00 (6 €)

PROJEKT 96 - FB Event Cover Photo 784x295px SLOVENJ GRADEC Zadnjic 

Projekt 96 – ZADNJA PONOVITEV!

Predstava Glasbene šole GVIDO in Gimnazije Slovenj Gradec

Glasbena šola GVIDO zaključuje še s tretjim projektom s poučno (in avtorsko) tematiko, ki ga je tokrat ustvarila z Gimnazijo Slovenj Gradec. Projekt 96 si je v dobrem letu ogledalo ogromno dijakov in ostalih obiskovalcev na Koroškem, Štajerskem, Savinjskem ter tudi na avstrijskem Koroškem. 

Tokrat si bomo dijake na odru v Slovenj Gradcu ogledali še zadnjič.
Projekt 96 je plesno-glasbena produkcija, ki prikazuje spremembe, ki jih je svet doživel zadnjih 20 let. Spremembe, ki niso vedno pozitivne in katere tudi ali pa predvsem v prazničnem času, ko težave radi pometamo pod preprogo, ne bi smeli zapostavljati. Ker pa v predstavi nastopajo dijaki, se seveda vse to prikazuje tudi na zabaven, otrokom in mladostnikom prijazen in sprejemljiv način.
Za dodano vrednost zopet skrbi glasbena zasedba Glasbene šole GVIDO s številnimi inštrumenti.

 

Ker bo predstava izvedena zadnjič, bo po koncu mogoče slišati še krajši dodatek najodmevnejših glasbenih točk in prejšnjih dveh predstav.

 

Več informacij o predstavi Projekt 96: 031 34 36 30 | Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Prodaja vstopnic (6,00 €):
KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC

 

Nakup vstonic je mogoč pri blagajni KD SG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo ali filmsko projekcijo. Nakup je mogoč tudi v tajništvu (1. nadstropje) v času uradnih ur, ki so navedene spodaj.

 

BLAGAJNA: (02) 88 12 493
Uro pred vsako prireditvijo

 

TAJNIŠTVO: (02) 88 45 005
Pon: 8.00 – 10.00
Sre: 8.00 – 10.00 / 13.00 – 15.00
Pet: 8.00 – 10.00

 

Rezervacija vstopnic: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

torek, 26. 12. 2017, ob 19:00 (film tedna, 4 €)
torek, 9. 1. 2018, ob 14:00 in 17:00 (šolski filmski abonma in izven, 4 €)

 

Z ljubeznijo, Vincent: Van Goghova skrivnost
Loving Vincent, biografska drama, Združeno Kraljestvo/Poljska (2017), 94’, 2i film

 

Scenarij: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Režija: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Igrajo: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

 

Življenje in kontroverzna smrt Vincenta van Gogha, prikazana preko njegovih slik in likov na njih. Skrivnost se odkriva skozi intervjuje z liki, ki so bili najbližji Vincentu in skozi dramatično rekonstrukcijo dogajanja, ki so pripeljali do njegove smrti. Film prikazuje 120 van Goghovih najbolj poznanih slik. Vsebina filma je povzeta iz 800 pisem, ki jih je slikar sam napisal in nas vodi do odločilnih ljudi in dogajanja v času pred njegovo nepričakovano smrtjo. Vsaka scena je naslikana s tehniko, ki jo je uporabljal Vincent sam.

Jumanji: Dobrodošli v džungli

Sreda, 06 December 2017 09:43 Published in Prihaja v kino Slovenj Gradec

četrtek, 28. 12. 2017, ob 19:00 (kino premiera, 4 €)
petek, 29. 12. 2017, ob 18:00 (4 €)
petek, 29. 12. 2017, ob 20:00 (4 €)
sobota, 6. 1. 2018, ob 18:00 (4 €)

 

Jumanji: Dobrodošli v džungli
Jumanji: Welcome to the Jungle, akcijska pustolovska komedija, ZDA (2017), 120’, Con film

 

Scenarij: Zach Helm, Chris McKenna, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg, Erik Sommers
Režija: Jake Kasdan
Igrajo: Dwayne Johnson, Jack Black, Tom Holland, Kevin Hart, Nick Jonas idr.

 

Jumanji ni igra, ki bi jo igrali mi - to je igra, ki se igra z nami. Leta 1995 je svet spoznal igro Jumanji v istoimenskem filmskem hitu in kjer je glavno vlogo odigral nepozabni Robin Williams. Natanko 22 let pozneje, si bomo lahko ogledali posodobljeno različico igre v pustolovskem spektaklu Jumanji: Dobrodošli v džungli, ki je nadaljevanje prvega filma. Štirje srednješolci odkrijejo staro videoigro Jumanji, za katero še nikoli prej niso slišali. Nenadoma se znajdejo v zabavnem svetu džungle in postanejo avatarji po svojem izboru: Spencer tako postane piflarski raziskovalec, športnik Fridge postane pravi Einstein, priljubljena Bethany postane srednjeveški profesor, nežna Martha pa se spremeni v neustrašno bojevnico. Toda zabava bo kmalu prerasla v nekaj drugega, ko bodo odkrili, da se Jumanjija ne samo igra - treba ga je preživeti. Da bi premagali igro in se vrnili v resnični svet, se bodo morali podati na najnevarnejšo pustolovščino svojih življenj, odkriti, kaj je Alan Parrish pustil za sabo pred 20 leti, in se naučiti povsem drugače gledati nase. Sicer bodo za vedno obtičali v igri.

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information