Kulturni dom Slovenj Gradec

Logo

Kontakt

 •  

  KULTURNI DOM SLOVENJ GRADEC
  Francetova 5
  p. p. 51

  SI-2380 Slovenj Gradec

   

  Davčna št.: SI-10417443
  Matična št.: 5566355  

 •  

  BLAGAJNA, T. (02) 88 12 493

  Nakup vstopnic je možen samo pri blagajni KDSG. Blagajna je odprta uro pred vsako prireditvijo oziroma filmsko projekcijo. Rezervacija vstopnic je možna na obeh tel. št. v urah, ki so navedene spodaj, oziroma preko e-pošte:

  blagajna@kulturni-dom-sg.si 

   

  CENIK KINO VSTOPNIC:

  5,00 € = 3D filmi

  4,00 € = redna cena, kino ob kavi, torkov film tedna

  3,50 € = nedeljska filmska matineja 

   

  TAJNIŠTVO, T. (02) 88 45 005

  Pon. 8.00 – 10.00

  Sre. 8.00 – 10.00 in 12.00 – 14.00

  Pet. 8.00 – 10.00

Domov » G. Roman Novak
A+ R A-

Spored kino projekcij v okviru počitniškega varstva otrok

Kulturni dom Slovenj Gradec, julij–avgust 2017

 

 

 

V okviru programa počitniškega varstva v organizaciji Javnega zavoda Mocis, Centra za izobraževanje odraslih Slovenj Gradec, si bodo lahko otroci v času poletnih počitnic v Kulturnem domu Slovenj Gradec vsak ponedeljek ob 10. uri pogledali filme za otroke in mladino.
Seveda pa ste na počitniške projekcije vabljeni tudi ostali obiskovalci in vaši najmlajši, cena vstopnice za izven je 3,50 EUR.

Naša dvorana je klimatizirana in opremljena z najnovejšo digitalno predvajalno tehniko z možnostjo 3D projekcij in odličnim Dolby Digital Surround ozvočenjem. Vabljeni!

 

 

• ponedeljek, 26. 6. 2017, ob 10:00

Mali šef (4+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 3. 7. 2017, ob 10:00

Avtomobili 3 (2D, 4+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 10. 7. 2017, ob 10:00

Smrkci: Skrita vas (4+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 17. 7. 2017, ob 10:00

Povedka o gozdu (6+, 2D, podnapisi)

 

• ponedeljek, 24. 7. 2017, ob 10:00

Povedka o jezeru (5+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 31. 7. 2017, ob 10:00

LEGO Batman Film (4+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 7. 8. 2017, ob 10:00

Bučko (8+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 14. 8. 2017, ob 10:00

Bučko (8+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 21. 8. 2017, ob 10:00

Mali šef (4+, 2D, sinhronizirano)

 

• ponedeljek, 28. 8. 2017, ob 10:00

Jaz, baraba 3 (4+, 2D, sinhronizirano)

 

 

Živele počitnice

 

 

Počitniško varstvo za otroke s stalnim bivališčem v MO Slovenj Gradec bo potekalo v času poletnih počitnic, med 26. 6. 2017 in 31. 8. 2017, vsak delovni dan med 6.30 in 15.30. Dobivali se bomo na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec, potem pa skupaj šli novim dogodivščinam naproti. Zato je pomembno, da otroka pripeljete najkasneje do 8.00.
Otroka lahko vključite v najmanj 1 termin (tj. 5 dni) in največ 2 termina.* Število prostih mest za posamezni termin je 28 otrok. Prispevek za hrano (zajtrk, kosilo in malica) znaša 27 € na otroka za en teden in ga plačate po vzorcu položnice, ki jo prejmete preko elektronske pošte. Po prejetem plačilu je prijava otroka potrjena.
* V primeru prostih terminov je možen tudi 3. termin.

Organizator počitniškega varstva je JZ MOCIS Slovenj Gradec, prijavite se lahko tukaj!

 


 

 

 

Avtomobili 3 (2D, 4+, sinhronizirano)

 

Cars 3, animirana družinska pustolovščina, ZDA (2017), 2i film

 

Režija: Brian Fee

 

Producent: Kevin Reher

 

 

 

Nova generacija neverjetno hitrih dirkačev je legendarnega Lightning McQueena izrinila iz njemu tako ljubega športa. Da bi se vrnil v igro, potrebuje pomoč zagrete mlade tehničarke Cruz Ramirez z njenim izvirnim načrtom, navdih pokojnega Fabulousa Hudson Horneta ter nekaj nepričakovanih zapletov. Da bi dokazal, da #95 še ni odnehal, bo prvak svoje srce pustil na velikem dirkališču Piston Cupa!

 

• ponedeljek, 3. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 2D, 3,50 €)

 

----------------------

 

Mali šef (4+, sinhronizirano)

 

The Boss Baby, družinska animirana komedija, ZDA (2017), 98', Blitz

 

Scenarij: Michael McCullers po knjigi Marle Frazee

 

Režija: Tom McGrath

 

Igrajo: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Tobey Maguire, Lisa Kudrow, Miles Bakshi, ViviAnn Yee, Eric Bell Jr.

 

Ustvarjalci zabavnih animacij Madagaskar in Megaum predstavljajo komično zgodbo o 7-letnem Timu, katerega življenje na glavo obrne novi bratec. Čeprav starši ne opazijo ničesar nenavadnega, se čudaški dojenček zdi Timu ves čas sumljiv in nekega večera res odkrije, da bratec lahko govori, hodi in snuje nenavadne načrte. Mali šef mu razloži, da morata skupaj ustaviti zlobneža Francisa, ki želi človeštvu ukrasti ljubezen. Da bi starše in svet rešila pred temačno prihodnostjo, brata združita moči in s pomočjo brezmejnega otroškega kaosa poskrbita za nepozabno pustolovščino.

 

• ponedeljek, 26. 6. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

• ponedeljek, 21. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

Smrkci: Skrita vas (4+, sinhronizirano)

 

Smurfs: The Lost Village, animirana komedija, ZDA (2017), 89', Con film

 

Scenarij: Stacey Harman, Pamela Ribon, Peyo

 

Režija: Kelly Asbury

 

Glasovi: Janez Hočevar-Rifle, Kataya Ayster, Jan Bučar, Miha Rodman, Primož Ranik, Tina Gorenjak, Ajda Tomanj, Maša Tiselj, Nika Rozman, Srđan Milovanović, Jernej Kuntner, Primož Vrhovec, Matevž Müller, Nejc Šmit, Uroš Buh

 

Režiser animacij Spirit: Divji žrebec in Shrek 2 se podaja na novo pustolovščino globoko v gozd, kjer je skrita vas majcenih modrih bitij. Po dveh izletih v resnični svet, zvedave Smrkce čaka nepozabna pustolovščina v njihovem domačem gozdu. Smrketa med iskanjem svojega poslanstva v začaranem gozdu naleti na nenavadno bitje, ki jo vodi do skrivnostnega zemljevida. S pametnjakovičem Glavco, nerodo Klado in pogumnežem Bistrim se pogumna zlatolaska poda na smrkastično zabavno raziskovanje največje skrivnosti v zgodovini modrih nagajivcev.

 

• ponedeljek, 10. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

Povedka o gozdu (6+, podnapisi)

 

Metsän tarina, dokumentarni film, Finska (2012), 75', 6+, v angleščini s slovenskimi podnapisi, Fivia

 

Režija: Kim Saarniluoto, Ville Suhonen

 

Starodavni gozdovi in starodavne povedke so neločljivo povezani v pripovedi o naravi, življenju in ravnovesju. Čudoviti dokumentarni posnetki pokrajine, rastlin in živali razkrivajo naravni ritem, ki vlada nedotaknjenemu finskemu gozdu. Prvi del trilogije dokumentarnih filmov o finskem pripovedništvu in naravi.

 

Stari Finci so verjeli, da je nekoč raslo veliko drevo, ki je bilo začetek vsega. Okrog njega so se vrteli nebo in zvezde, celo vesolje je držalo v ravnovesju. To drevo je bilo Svet. Naokoli so rasla druga drevesa in prerasla v gozd. V njem poleg živali prebivajo tudi škrati, vilinci in druga pravljična bitja, ki živijo v drevesnih deblih, skrbijo vsak za svojo živalsko vrsto in za ravnovesje v gozdu. Tako kot narava sama niso ne dobri ne slabi, temveč obojega malo. V gozdu veljajo posebna pravila. Čez debelo snežno odejo se v iskanju hrane prebijajo tiste živali, ki zime ne bodo prespale ali niso odletele na jug. Le nekaj svetlih ur dnevno imajo, da se najejo. Veverica, snežna podlasica in številne druge živali kopičijo zaloge hrane. Sova išče plen in prinaša nesrečo, črna žolna trka na drevesa in s svojimi kriki kliče dež. Konec zime požene potoke. V polnem razcvetu je gozd komaj prehodna preproga živih barv, ki jih obletavajo žuželke. Po zimskem spancu se okrog čarobnega kamna zberejo kače, da jim bo njihov kralj povedal, kako in kaj.

 

• ponedeljek, 17. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

Povedka o jezeru (5+, sinhronizirano)

 

Järven tarina, dokumentarni film, Finska (2016), 76', 5+, sinhronizirano, Fivia

 

Režija: Kim Saarniluoto, Ville Suhonen

 

Dokumentarni film o Finski, deželi tisočerih jezer, nas popelje na pustolovščino od bistrih potokov Laponske pa vse do jezerskega dna. Pripovedovalec poveže čudovite posnetke narave in živali skozi štiri letne čase z zgodbami, starimi verovanji in pravljičnimi bitji iz finske mitologije.

 

Sredi nedotaknjene narave Finske se na enem njenih 183.000 jezer debeli zimski led. Nedotaknjen sneg in žled krasita drevesa, pod in nad ledom se skriva živalski svet. Med vsem tem pa zgodbe o vodnih duhovih ... S pomladjo se v vodnem curku rodi vodna vila Ahitar, hči mogočnega Ahtija. Izlegajo se žuželke in ribe, zbujajo se sladkovodni polži in školjke. Vodni pajek gradi svojo mrežo v obliki potapljaškega zvona. Ko se sneg stali, oživijo rastline, ptičji mladiči čakajo na hrano, žabe se gredo rokoborbo in postrvi plavajo po potokih navzgor. Školjka sladkovodna bisernica, ki dočaka sto let in več, počasi oblikuje svoj biser. Reka se izlije v ogromno jezero, kjer so doma Ahti, njegova žena Vellamo in njuni številni otroci. V vodi plavajo vidre in bobri, po zraku letijo jate labodov. Ob vodi skupaj z mladičem počiva samica ene najredkejših vrst tjulnjev na svetu. Vsaka vrsta ima svojega zavetnika. Vreme se spreminja in letni časi se menjavajo. Jesen se prevesi v zimo, Ahitar je utrujena, poslovi se od svojega jezera in se po reki spusti proti morju …

 

• ponedeljek, 24. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

Bučko (8+, sinhronizirano)

 

Ma vie de Courgette, lutkovni animirani film, Švica/Francija (2016), 66', Demiurg

 

Režija: Claude Barras

 

Glasovi: Sara Horžen, Rok Kosec, Polona Torkar, Katja Preša, Lucija Lubšina, Matija Drobne, Valentina Plaskan, Nejc Bahor, Juš Golmajer, Oskar Kapelj, Oskar Glavan, Gaber Kisin, Živa Kodrič, Tamara Lazič, Zarja Novak, Vesna Kodrič

 

Devetletni Ikar, ki raje vidi, da ga kličejo Bučko, se mora preseliti v mladinski dom, kjer živijo tudi drugi otroci brez staršev. Oranžnolasi Simon, ki se igra, da je šef, in se ne mara tuširati, Ahmed, ki moči posteljo, Žižola, ki večkrat pojé vso zobno pasto, in prav tako nova v domu, simpatična Kamilica. Ta se heca, da je v domu pristala zato, ker jo je mama vsako jutro silila, da se obleče v dinozavra. V resnici ima vsak od njih za seboj težko otroštvo, v novem domu pa se povežejo, si kljub nagajanju stojijo ob strani, in težko si je predstavljati, da bi se ločili. Ponoči raziskujejo dokumente, se pogovarjajo o žgečkljivih temah in se v sobi celo kepajo s snegom. Posebno navezana sta Bučko in Kamilica. Bučko ima tudi odraslega prijatelja, prijaznega policista Rajmonda, ki ponudi povsem novo priložnost ...

 

Lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Švicarski kandidat za oskarja, nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši celovečerni animirani film in nominiranec za zlati globus za najboljši animirani film.

 

• ponedeljek, 7. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

• ponedeljek, 14. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

LEGO Batman Film (2D, sinhronizirano)

 

The Lego Batman Movie, animirana družinska pustolovščina, ZDA (2017), 90', Blitz

 

Scenarij: Seth Grahame-Smith, Chris McKenna in drugi

 

Režija: Chris McKay

 

 

 

Ustvarjalci komične animacije LEGO film se v svet kockastih igrač vračajo z zgodbo o temačnem junaku Batmanu, ki se mora poleg trdoživih negativcev soočiti tudi z lastnimi čustvi. Čeprav mojstrski sestavljavec najraje vse opravi sam, se tokrat znajde v starševski vlogi poučevanja svojeglavega posvojenca Robina. Mesto Gotham medtem ogroža zlobni Joker, ki ob sebi zbere najbolj razvpite Batmanove nasprotnike. Čemerni junak mora opustiti krinko samotarskega maščevalca in se naučiti zaupati prijateljem, ne glede na to, kako zelo ga jezijo s svojimi zabavnimi neumnostmi.

 

• ponedeljek, 31. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

-------------------

 

Jaz, baraba 3 (2D, 4+, sinhronizirano)

 

Despicable Me 3, animirana komična pustolovščina, ZDA (2017), 96', Karantanija

 

Scenarij: Cinco Paul, Ken Daurio

 

Režija: Pierre Coffin, Kyle Balda, Eric Guillon

 

Potem ko je v prvem delu super zlobec Gru skušal ukrasti Luno, posvojil tri hčerke in se ustalil v mirnem predmestju, v drugem delu skupaj z agentko skrivnostne organizacije za boj proti zločincem iskal novo največjo barabo na svetu, se v tretjem delu spopada s svojim bratom dvojčkom. Pojavil se bo namreč Grujev davno izgubljeni brat dvojček Dru, ki bo poskrbel za pravo bratsko rivalstvo. Obenem čaka Gruja še spopad z Balthazarjem Brattom, nekdanjim otroškim zvezdnikom, ki je postal obseden z likom, ki ga je igral v 80. letih 20. stoletja. Za piko na i pa so tukaj še prigode prikupnih Minionov.

 

• ponedeljek, 28. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 2D, 3,50 €)

9. življenje Louisa Draxa

Četrtek, 22 Junij 2017 18:04 Published in Prihaja v kino Slovenj Gradec

• torek, 25. 7. 2017, ob 20:00 (film tedna, 4 €)

 

9. življenje Louisa Draxa
9th Life of Louis Drax, nadnaravni triler, ZDA/Kanada (2016), 108', Con film

Scenarij: Liz Jensen, Max Minghella
Režija: Alexandre Aja
Igrajo: Jamie Dornan, Aaron Paul, Oliver Platt, Sarah Gadon, Aiden Longworth

Potem ko preživi hud padec v prepad, začne vedno radovedni in nesrečni devetletni Louis Drax obiskovati uglednega nevrologa dr. Allana Pascala. V obupanem poskusu, da bi osvetlili nenavadne okoliščine nesreče, se Pascal poglobi v dečkovo podzavest, kjer se prepletata domišljija in realnost, ter prične raziskovati meje šestega čuta.

Bučko (8+, sinhronizirano)

Četrtek, 29 Junij 2017 17:54 Published in Prihaja v kino Slovenj Gradec

• nedelja, 23. 7. 2017, ob 10:30 (matineja, 3,50 €)
• ponedeljek, 7. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)
• ponedeljek, 14. 8. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

Bučko (8+, sinhronizirano)
Ma vie de Courgette, lutkovni animirani film, Švica/Francija (2016), 66', Demiurg

Režija: Claude Barras
Glasovi: Sara Horžen, Rok Kosec, Polona Torkar, Katja Preša, Lucija Lubšina, Matija Drobne, Valentina Plaskan, Nejc Bahor, Juš Golmajer, Oskar Kapelj, Oskar Glavan, Gaber Kisin, Živa Kodrič, Tamara Lazič, Zarja Novak, Vesna Kodrič

Devetletni Ikar, ki raje vidi, da ga kličejo Bučko, se mora preseliti v mladinski dom, kjer živijo tudi drugi otroci brez staršev. Oranžnolasi Simon, ki se igra, da je šef, in se ne mara tuširati, Ahmed, ki moči posteljo, Žižola, ki večkrat pojé vso zobno pasto, in prav tako nova v domu, simpatična Kamilica. Ta se heca, da je v domu pristala zato, ker jo je mama vsako jutro silila, da se obleče v dinozavra. V resnici ima vsak od njih za seboj težko otroštvo, v novem domu pa se povežejo, si kljub nagajanju stojijo ob strani, in težko si je predstavljati, da bi se ločili. Ponoči raziskujejo dokumente, se pogovarjajo o žgečkljivih temah in se v sobi celo kepajo s snegom. Posebno navezana sta Bučko in Kamilica. Bučko ima tudi odraslega prijatelja, prijaznega policista Rajmonda, ki ponudi povsem novo priložnost ...

Lutkovni animirani film o zaupanju, pripadnosti in iskanju družine. Švicarski kandidat za oskarja, nagrajenec evropske filmske akademije za najboljši celovečerni animirani film in nominiranec za zlati globus za najboljši animirani film.

• ponedeljek, 24. 7. 2017, ob 10:00 (počitniški program, 3,50 €)

 

Povedka o jezeru (5+, sinhronizirano)
Järven tarina, dokumentarni film, Finska (2016), 76', Fivia

Režija: Kim Saarniluoto, Ville Suhonen

Dokumentarni film o Finski, deželi tisočerih jezer, nas popelje na pustolovščino od bistrih potokov Laponske pa vse do jezerskega dna. Pripovedovalec poveže čudovite posnetke narave in živali skozi štiri letne čase z zgodbami, starimi verovanji in pravljičnimi bitji iz finske mitologije.

Sredi nedotaknjene narave Finske se na enem njenih 183.000 jezer debeli zimski led. Nedotaknjen sneg in žled krasita drevesa, pod in nad ledom se skriva živalski svet. Med vsem tem pa zgodbe o vodnih duhovih ... S pomladjo se v vodnem curku rodi vodna vila Ahitar, hči mogočnega Ahtija. Izlegajo se žuželke in ribe, zbujajo se sladkovodni polži in školjke. Vodni pajek gradi svojo mrežo v obliki potapljaškega zvona. Ko se sneg stali, oživijo rastline, ptičji mladiči čakajo na hrano, žabe se gredo rokoborbo in postrvi plavajo po potokih navzgor. Školjka sladkovodna bisernica, ki dočaka sto let in več, počasi oblikuje svoj biser. Reka se izlije v ogromno jezero, kjer so doma Ahti, njegova žena Vellamo in njuni številni otroci. V vodi plavajo vidre in bobri, po zraku letijo jate labodov. Ob vodi skupaj z mladičem počiva samica ene najredkejših vrst tjulnjev na svetu. Vsaka vrsta ima svojega zavetnika. Vreme se spreminja in letni časi se menjavajo. Jesen se prevesi v zimo, Ahitar je utrujena, poslovi se od svojega jezera in se po reki spusti proti morju …

Spletna stran kulturnega doma Slovenj Gradec uporablja piškotke, s katerimi omogočamo kvalitetno uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje vseh funkcij spletne strani. Za nadaljevanje uporabe naše strani se morate strinjati s piškotki. Če bi radi izvedeli več o piškotkih, si preberite našo pravno obvestilo.

Sprejemem piškotke te spletne strani!

EU Cookie Directive Module Information